reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
to ostatnie zdjęcie z ułożeniem maluszków jest przecudne.. wogóle fajne zdjecia.. ja też mam fajne ( z siusiakiem i stopą w roli głównej, bo buzi nie chciał Franio pokazać) ale neistety skanera nie mam ..
Margolis piękne będziesz mieć dzieciątka na pewno :D

U mnie też OK! nie miałam USG tylko rutynowe badanie. Na następną wizytę 29 maja musze zrobić standard badanie moczu, oraz test tolerancji glukozy i odczyn Coombsa! :)

odczyn coombsa - . Obok innych metod laboratoryjnych (OWD, odczyn aglutynacji) może służyć między innymi do diagnostyki bardzo groźnych chorób zwierząt i ludzi: brucelozy i listeriozy.

robi się go zazwyczaj na poczatku razem z toxo.. można powtarzac później..
ja mam w czwartek iść na pobranie ( morfologia + ob) glukoza ( fuj), próby wątrobowe + zaniesc mocz..
znów im pewnie zemdleję w poczekalni :)

to badanie jest zlecane kiedy występuje konflikt serologiczny.

Ja mam kgr krwi AB Rh- a mąż 0 Rh+

Niezgodność serologiczna jest sytuacją w której na krwinkach czerwonych płodu występują antygeny układu czynnika Rh lub antygeny grup głównych, które są nieobecne na krwinkach matki. Do konfliktu serologicznego dochodzi wtedy, kiedy matka w wyniku immunizacji rozpocznie wytwarzanie przeciwciał przeciwko krwinkom płodu jak ma to miejsce w konflikcie w układzie Rh. W konflikcie w układzie ABO za uszkodzenie krwinek płodu odpowiedzialne są przeciwciała naturalnie występujące we krwi matki.

itd :p

więcej na ten temat http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=648

Śliczne zdjecia Margolis :)

cholera, cholera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Właśnie jak długa poleciałam na podłogę. Wczoraj myłam w pokoju nasze panele płynek nablyszczającym i zapomniałam sie i bez kapci weszłam na nie. Poślizgnełam się i wygladowalam na plecach i tej części ciała która jest poniżej pasa a jeszcze niejest tyłkiem, chyba kość krzyżowa. Kurcze, nawet niewiem jak to sie nazywa, w każdym razie to tak jakby przyłożyć dłoń tuż pod pasem. Boli mnie niesamowicie, cały czas czuje jak promieniuje na brzuszek, nawet nie miałam jak sie asekurować. Boje się, wiem że łożysko jest przyklejone na tylniej ścianie, bardzo mnie boli, ide popłakać - dobrze ze dzis wizyta

reklama
Cleo! Uważaj na siebie. Trzymam kciuki by ból przeszedł i nic się nie stało!!!!

Mycha. Które? Mam cały film i najciekawsze chyba już umieściłam.

Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia na natępnych jest kąpiel.... Na razie jest fajnie, zobaczymy jak będzie dalej...

Do góry