reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Margolis
ja byłam u niego tylko raz,ale moja kuzynka również lekarka robiąca specjalizację z ginekologii swoją ciążę prowadziła u niego i baaaardzo go polecała.Facet jest mocno zaganiany,ale ostatnio jedna zanjoma była w potrzebie i dałam jej namiary i on się zgodził ja prowadzić.Swoją drogą inny lekarz chciał ją okropnie naciągnąć,bo wmówił jej,że ma torbile na jajniku(a była w 9tc) i,że jej to usunie prywatnie za 600zł.A za samą wizytę placila 200!!!!!
No i dałam jej telefon do tego Kaniaka,on ją przyjął na klinice(sam po nią wyszedł)i okazało sie,że nie ma żadnej torbieli,tylko małego pieprzyka i taka jej uroda.Konsultował to jeszcze z moim stryjem,który obecnie specjalizuje się w onkologii kobiecej oraz z tą kuzynka i jej mężem i wspólnie wykluczyli torbiel.
A ten Kaniak prywatnie przyjmuje chyba w Trzebnicy,tak coś mi się przypomina.
Nie bój się to dobry specjalista,sam prowadzi kursy z usg ;)
Czekam na wieści ;D

reklama
Witajcie Mamuski.

Pogoda jest rewelacyjna wiec wiekszość dnia spedzam z Krzysiem na dworze a kiedy dziecko mi padnie w dzień i spi to ja nie mam bardzo czasu na komputerek bo nadrabiam zaległości w domu (sprzatam, prasuję, gotuję) a wieczorem to raczej mąż oblega komputer a ja jestem już tak padnięta, że przeczytam pare stron książki i zasypiam - wiec dlatego nie bywam często na forum ale staram sie czytać to co piszecie.

Niestety dopadło mnie paskudne przeziębienie (mam koszmarny kaszel i katar). Miał tak podobnie pod koniec ciązy z Krzysiem.

agamamaani dasz adę przez parę dni bez męża. Mój mąz często wyjeżdza w delegację i jestem sama z Krzysiem (dobrze że mam chociaż jego). Czas szybko mija a samotne noce nie są aż tak straszne.

MEgi dzieki za pocieszenie..
ja myslę, że dam radę. ale mi smutno, że będizemy oddzielnie. tylko raz sie na tak długo rozstaliśmy.. ale czasem trzeba od siebie odpoczać.. juz się zastanawiam jak namówić kogoś ze znajomych i wyjechac gdzieś do kogos na działkę na te 10 dni.. a co nie będę w mieście bez sensu siedzieć :)

Aga ja od 4 do 11 czerwca także bedę sama :( Ty masz przynajmniej córcię a ja tylko kota.
Ale wiem,że jakoś dam radę,zreszta nie takie rozłąki nas dzieliły.
Damy radę ;)

Dziewczyny nie martwcie się! będzie OK! mojego męża nie ma co najmniej dwa dni w tygodniu bo pracuje jako kierowca i jeździ za granicę! Da się przeżyć! gdy go nie ma korzystam z innych uciech, mam więcej czasu dla siebie, jadę do mamy albo do koleżanki!

Za to dzisiaj bardzo fajnie spędziliśmy dzień. Byliśmy na 2h spacerze po parku, na lodach a potem (ze względu na to że mąż od jakiegoś czasu stał się zapalonym akwarystą) pojechaliśmy do oceanarium, które otwarto w centrum Katowic (Edi, Adasia polecam w Pałacu młodzieży) są tam przepiękne akwaria a ryby :) :) :) od rekinów po maleńkie rybeczki "Nemo" ;D
świetny sposób na spędzenie miło czasu!

A jutro mam wizytę u gina ;D już się cieszę!

No to co? życzę Wam kochane wrześnióweczki miłego niedzielnego wieczoru!! ;)

Korzystam z tego, że Krzys jeszcze śpi i zaglądam do Was.

Niedziela upłyneła nam pod znakiem wycieczki (samochodowej) po okolicy. Taka niby bliska okolica a zrobiliśmy prawie 100 km. Krzyś był wniebowzięty, bo uwielbia jeździć samochodem.

Na wieczór przyjechali kuzyni prosić nas na komunię więc czeka nas niemały wydatek, bo to mój chrześniak a planujemy z chrzesnym kupić mu komputer - może jeszcze kogoś namówimy aby dołożył się finansowo do prezentu. A żeby tego było mało to mamy jeszcze jedną komunię u siostry mojego męża.

Z miom gardłem już coraz lepiej - pije syropek z cebuli i mleczko z miodem

:) Miłego poczatku tygodnia :)

Hej! Jestem cała szczęśliwa! dzieciaczki zdrowe i wszystko na miejscu mają i do tego chłopiec i dziewczynka! pełnia szczęścia. Chłopiec bardzo pewny, dziewczynka trochę mniej bo to podobno trudniej stwierdzić ale jestem pełna nadziei! :D :D :D :D
Edi! Super ten lekarz! Jedziemy jeszcze raz na początku lipca ok 30 tc.!!! Filmik jest extra ale coś na komputerze nie mogę go odpalić za to na dvd oglądałam już 3 razy! ;)

reklama
Do góry