reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Dziewczyny, a ma któraś z Was, lub miala w poprzedniej ciązy bóle pleców w odcinku krzyżowym? Odcinek krzyżowy to nie to co najczęściej boli w ciąży od dużego brzucha (to odcinek lędźwiowy). Odcinek krzyżowy zaczyna się na wysokości miednicy i ciągnie aż do kości ogonowej...
Boli mnie tam od tygodnia, głównie wieczorami, a od wczoraj nie przeszło w ogóle... Ulgę przynosi leżenie na boku, więc wysnułam z tego wniosek, że macica naciska mi na jakiś nerw na przykład... Ale nie miałam tego dotąd w żadnej ciązy :-(

Ma któraś z Was coś takiego??

ja mialam na poczatku ciazy i czasem jeszcze sie zdarza. Raz musialam az apap wciagnac. Ale u mnie to jest od nadmierneo wysilku, jak za duzo chodze i jak za szybko chodze;) mi pomaga lezenie na plecach z lekko ugietymi nogami albo ulozenie nog wyzej i polozenie poduszki pod pupe.

reklama
hej, mam problem i proszę o jakieś rady: jestem w 8 tyg ciąży i już mam spuchniete palce tak, że nie mogę zdjąć pierścionka i do tego jeszcze jak sie zaśmieje, kaszlnę albo kichnę to dostaję taki jakby skurcz i mnie boli w macicy ale to tylko przez chwilkę...
czy mam sie niepokoić???
co o tym myślicie???? proszę o rady....

Może być to sprawa ciśnienia, jeśli masz ciśnieniomierz to kontroluj ciśnienie przez kilka dni 3 razy dziennie, ale może być to też winna układu moczowego, za dużo wody w organizmie jest zatrzymane, lub za dużo soli zjadasz. Tak czy siak trzeba iść koniecznie do lekarza.

hej, mam problem i proszę o jakieś rady: jestem w 8 tyg ciąży i już mam spuchniete palce tak, że nie mogę zdjąć pierścionka i do tego jeszcze jak sie zaśmieje, kaszlnę albo kichnę to dostaję taki jakby skurcz i mnie boli w macicy ale to tylko przez chwilkę...
czy mam sie niepokoić???
co o tym myślicie???? proszę o rady....
możesz pić herbatkę z pokrzywy :)

A ja sie dzisiaj obudzialam z bolem glowy :oo2: nie jest zbyt dokuczliwy ten bol, no i oczywiscie kolejna noc zrzedu pobudka kolo 4 i dalej juz nie moglam spac.Nie pije zadnej kawy na wieczor ani coli jedynie wode zwykla mineralna albo herbatke i jakies soki.

Ja za to moge spac non stop. Wieczorem padam najpozniej o 22.00 i rano tez moglabym dlugo spac gdyby nie to ze trzeba wstac do pracy. Ale przez weekend bede spala do bolu i korzystala ze narazie mam taka mozliwosc :)

agutek ja stawian na to ze tylko dziś cie nie bolą ;) Do porodu jeszcze nieraz dadzą się we znaki ;)

Po wczorajszym zmuleniu dziś zostały mi lekkie zawroty głowy, ale w końcu miałam siłe zeby zabrać dziecko na spacer. Dzieki ciązowym dolegliwością mam coraz większa świadomość ciąży. Dziś śniły mi się święta - ale Bożego Narodzenia. Nie wiem czemu tak, ale dostałam całą masę prezentów dla maluszka jeszcze nienarodzonego. Troche bez sensu taki sen bo na Boże Narodzenie to dzidzia już będzie ze mna :p

reklama
Ja to nie mogę jakoś spać po południu a kładę się po 21 wstaję o 9 rano i jestem wyspana, bierze mnie spanie popołudniowe, ale usnąć nie mogę.
A co do piersi też tak mam , że raz bolą raz nie i wiem, że jak przestaną to i tak to wróci... a jeszcze długa droga z tym bólem.

Do góry