reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Kapiele podczas porodu albo przed porodem sa wskazane gdyz woda minimalizuje bol porodowy i takze ulatwia kobieta podczas porodu,pomaga radzic sobie z bolem ale do porodu nam daleko :-D wiec jak na razie najlepiej wstrzymac sie z goracymi i dlugimi kapielami :tak: a mnie dzisiaj znowu dokuczaja bole krzyza :-( i nie mam pojecia dlaczego,przeciez nie pracuje ani sie nie przemeczam :oo2:

reklama
Ssabrinaa mnie też dokuczają bóle krzyża jak nie wiem co, i się nie przemęczam ,ale często zauważyłam, że jak siedzę długo to zaczyna mnie boleć, no i brzuchol tak samo jak dużo pochodzę,i nie leże w łóżku prawie...

Dokladnie mam tak samo ale ile mozna lezec i sie obijac :-) Ale juz czuje ze sennosc mnie zaczyna powoli meczyc ,sprzatalam troszke dzisiaj,nie chce sprzatac wszystkiego w jeden dzien wiec rozkladam se na raty zeby sie nie przemeczac :-)

Ja ogółem codzienie sprzątałam przed ciążą każdy kąnt zakamarek taką troszkę pedantką byłam, codziennie mycie podłóg i wogóle, teraz sobie darowałam robie powoli i niestety już nie daję rade wszędzie zajrzeć i wytrzeć np na meblach nawet nie można podnosić tak rąk czy myć okien zabronione, sobie spokojnie teraz porządki robie i nie wariuje, a dzisiaj mam lenia jak nie wiem...

A dzisiaj to miałam masakryczny poranek wstałam o 5 rano robię meżowi kanapki a tu nagle czarno w oczach i wymiotować nagle mi się chcę ledwo dotarłam do łaźienki, siedziałam przed kiblem cała aż się spociłam normalnie czułam się fatalnie jak nie wiem, ale po 5 min mi przeszło i nie zwymiotowałam jakoś powoli zaczynają mnie brać wymioty, na razie tylko czuje, że jest mi nie dobrze, ale nie jestem w stanie zwymitować.

Ja musze ograniczać sprzątanie do minimum, bo po większym czy dłuższym wysiłku boli mnie brzuch, albo glowa i nie mam siły wstać z łóżka. Kilka dni temu po umyciu podług położyłam sie i zasnełam, bo byłam wykończona.
Normalnie nie meczyły mnie obowiązki domowe. Nieraz cały dzien sprzatalam z pomoca Maćka. Zreszta prowadzimy raczej aktywny tryb życia.
Teraz z tym koniec, z mojej strony.

[SIZE=-1]Ja od dwóch dni mam ostre mdłości i wymiotuję.
Przez to nic nie mogę jeść. Wczoraj zjadłam przez cały dzień dwie kanapki,
a dzisiaj jedną bułkę. Na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze :( Nie mogę się nawet zmusić do jedzenia.

Czy takie niejedzenie zaszkodzi ciąży???
[/SIZE]

[SIZE=-1]Ja od dwóch dni mam ostre mdłości i wymiotuję.
Przez to nic nie mogę jeść. Wczoraj zjadłam przez cały dzień dwie kanapki,
a dzisiaj jedną bułkę. Na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze :( Nie mogę się nawet zmusić do jedzenia.

Czy takie niejedzenie zaszkodzi ciąży???
[/SIZE]

Czuję się dokładnie tak samo. Ja już czwarty dzień mam do tyłu, nic nie mogę jeść, nie mam w ogóle apetytu, nic ugotować nie mogę, bo jak czuję ten zapach gotowanego obiadu, to od razu ląduję w łazience. Mdłości mam cały dzień, a najgorsze są ranki. Snuję się po mieszkaniu. Dziś odesłałam synka do babci na noc... bo zrobienie kolacji graniczy z cudem. Wszystko ma jakiś zapach.
Mówiłam o tym wczoraj na wizycie gin o tym i uspokoił mnie, że nic złego to nie oznacza, ale żeby przypilnować tych 3 posiłków i czekać na poprawę :(

Pilnować 3 posiłków??? he he to dobre. Ja mam problem z jednym :happy:

Ale widzę, że nie jestem sama. Tak czasami sobie myślę, że przez to forum człowiek tylko biadoli i się rozczula.
Z drugiej strony, z kim można tak się podzielić troskami, radościami i narzekaniami jak nie z forumiczkami które przeżywają to samo! ;)

Pozdrawiam

reklama
Pilnować 3 posiłków??? he he to dobre. Ja mam problem z jednym :happy:

Ale widzę, że nie jestem sama. Tak czasami sobie myślę, że przez to forum człowiek tylko biadoli i się rozczula.
Z drugiej strony, z kim można tak się podzielić troskami, radościami i narzekaniami jak nie z forumiczkami które przeżywają to samo! ;)

Pozdrawiam

Sara nie zdzwie sie jak schudniesz teraz do konca Itrym;) jesli wymiotujesz czesciej niz 3-4 razy za dnia to idz do lekarza bo najgorsze to sie odwodnic. Sa tez witaminy dla kobiet w ciazy ktore lagodza takie objawy. Moze sprobuj suchary? nie pachna nie zaszkodza a jest szansa ze cokolwiek zjesz:) pij duzo wody zrodlanej:)

Do góry