reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Salon Kosmetyczny

reklama
ja standard-delikatny peeleng i na to maseczka...taka w saszetkach zazwyczaj...bylam na oczyszczaniu ale kosmetyczka stwierdzila ze nie ma co oczyszczac...ze moja cera tego nie potrzebuje...ze lepiej w nawilzanie powinnam zainwestowac...

ja kupilam jedna nawilzajaca i sie nia nie smaruje... az mi sie po niej twarz klei i zmywam nie tylko woda ale i normalnym mydlem. Zuzyje ja pewnie na szybko przed uplywem daty waznosci, bo sie wkuje ze kase wywalilam w bloto hehe
nadzialam sie z ta maseczka i tonikiem - zmian mi sie zachcialo i klapa!
a buzie to ja oczyszczam tylko plynem lub pianka do mycia twarzy...najlepiej rozowa pianka vichy lub pianki:plyny z occitane ( ryzowy plyn a pianka oliwkowa)
a powinno sie czyms innym jeszcze? no i raz na jakis czas peeling migdalowy z occitane

pati a co ci powiedziala do nawilazania? pewnie wrocimy do problemu o ktorym juz pisalysmy : pic wode najzwyczajniej w swiecie hehehehehe... a ja ciagle jak wielblad, moge kilka dni bez...

aha no i tonikiem jak mi sie porzypomni :) ale to bylo zanim zmienilam ... na gorszy

Ostatnia edycja:
Żel do mycia + tonik rano, wieczorem mleczko + żel + tonik. Dwa razy w tygodniu peeling enzymatyczny, i 2-3 razy jakaś maseczka- nawilżająca, odżywcza, oczyszczająca. No i teraz cera zaczyna jakoś wyglądać odkąd w miarę regularnie to wszystko stosuję. A oczyszczać niestety jest co, ale naczynka mi zaczynają pękać, więc lepiej nie. Najgorzej z nosem, bo peeling enzymatyczny nie wyczyści tego dobrze...

Macie wogole problemy z cera? bo ja odpukac nigdy nie mialam pryszczy,wagrow czy czegos takiego...moze sporadycznie raz w roku jakis pryszczyk wyszedl :-D i kilka zaskorniakow na nosie...ale takich ze widoczne pod lupa ;-)

a no mam problem- mam wrazliwa skore i sucha...ale odpowiednie kosmetyki daja rade :-) a najlepszy krem dla mnie na noc to zwykla Ziaja :-) np.oliwkowa badz przeciwzmarszczkowa...uwielbiam zapach tego ostatniego :-)

No ja niestety mam problemy- pryszcze nadal się pojawiają, miejscami cera bardzo się przetłuszcza, a miejscami koszmarnie przesusza, no i bardzo wrażliwa. Mnóstwo czarnych kropek na nosie, oczyszczałam co jakiś czas u kosmetyczki, ale naczynka mi zaczynają pękać, ostatnio robiłam peeling kawitacyjny zamiast oczyszczania, bo to lepsze dla wrażliwej cery, ale i tak mi poszło kolejne na nosie, więc chyba sobie daruję. Ostatnimi czasy udało mi się wreszcie dobrać kometyki, które moja cera dobrze przyjmuje, i wygląda zdecydowanie lepiej.

Ja raczej nie mam problemów z cerą, ale od czasu do czasu wyskoczy pryszcz muszę sobie zakupic kilka maseczek itp wiekszych problemów nie mam tylko chyba juz wiek daje o sobie znac bo zmarszczki jak jestem przemeczona to widac;)

reklama
Macie wogole problemy z cera? bo ja odpukac nigdy nie mialam pryszczy,wagrow czy czegos takiego...moze sporadycznie raz w roku jakis pryszczyk wyszedl :-D i kilka zaskorniakow na nosie...ale takich ze widoczne pod lupa ;-)
tak samo..ni narzekam...a rodzaj cery mieszany...ale odp. krem i jest ok.
najbardziej lubie kosmetyki z serii nivea-toniki,zele i mleczka
krem j&j i olay - na noc...

totalna prazka garniera zel do mycia twarzy - na drugi dzien jak nie mam pryszczy! pikaczuuu wielki na czole;/...

Do góry