reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Salon Kosmetyczny

reklama
ja standard-delikatny peeleng i na to maseczka...taka w saszetkach zazwyczaj...bylam na oczyszczaniu ale kosmetyczka stwierdzila ze nie ma co oczyszczac...ze moja cera tego nie potrzebuje...ze lepiej w nawilzanie powinnam zainwestowac...

ja kupilam jedna nawilzajaca i sie nia nie smaruje... az mi sie po niej twarz klei i zmywam nie tylko woda ale i normalnym mydlem. Zuzyje ja pewnie na szybko przed uplywem daty waznosci, bo sie wkuje ze kase wywalilam w bloto hehe
nadzialam sie z ta maseczka i tonikiem - zmian mi sie zachcialo i klapa!
a buzie to ja oczyszczam tylko plynem lub pianka do mycia twarzy...najlepiej rozowa pianka vichy lub pianki:plyny z occitane ( ryzowy plyn a pianka oliwkowa)
a powinno sie czyms innym jeszcze? no i raz na jakis czas peeling migdalowy z occitane

pati a co ci powiedziala do nawilazania? pewnie wrocimy do problemu o ktorym juz pisalysmy : pic wode najzwyczajniej w swiecie hehehehehe... a ja ciagle jak wielblad, moge kilka dni bez...

aha no i tonikiem jak mi sie porzypomni :) ale to bylo zanim zmienilam ... na gorszy

Ostatnia edycja:
Żel do mycia + tonik rano, wieczorem mleczko + żel + tonik. Dwa razy w tygodniu peeling enzymatyczny, i 2-3 razy jakaś maseczka- nawilżająca, odżywcza, oczyszczająca. No i teraz cera zaczyna jakoś wyglądać odkąd w miarę regularnie to wszystko stosuję. A oczyszczać niestety jest co, ale naczynka mi zaczynają pękać, więc lepiej nie. Najgorzej z nosem, bo peeling enzymatyczny nie wyczyści tego dobrze...

Macie wogole problemy z cera? bo ja odpukac nigdy nie mialam pryszczy,wagrow czy czegos takiego...moze sporadycznie raz w roku jakis pryszczyk wyszedl :-D i kilka zaskorniakow na nosie...ale takich ze widoczne pod lupa ;-)

a no mam problem- mam wrazliwa skore i sucha...ale odpowiednie kosmetyki daja rade :-) a najlepszy krem dla mnie na noc to zwykla Ziaja :-) np.oliwkowa badz przeciwzmarszczkowa...uwielbiam zapach tego ostatniego :-)

No ja niestety mam problemy- pryszcze nadal się pojawiają, miejscami cera bardzo się przetłuszcza, a miejscami koszmarnie przesusza, no i bardzo wrażliwa. Mnóstwo czarnych kropek na nosie, oczyszczałam co jakiś czas u kosmetyczki, ale naczynka mi zaczynają pękać, ostatnio robiłam peeling kawitacyjny zamiast oczyszczania, bo to lepsze dla wrażliwej cery, ale i tak mi poszło kolejne na nosie, więc chyba sobie daruję. Ostatnimi czasy udało mi się wreszcie dobrać kometyki, które moja cera dobrze przyjmuje, i wygląda zdecydowanie lepiej.

Ja raczej nie mam problemów z cerą, ale od czasu do czasu wyskoczy pryszcz muszę sobie zakupic kilka maseczek itp wiekszych problemów nie mam tylko chyba juz wiek daje o sobie znac bo zmarszczki jak jestem przemeczona to widac;)

reklama
Macie wogole problemy z cera? bo ja odpukac nigdy nie mialam pryszczy,wagrow czy czegos takiego...moze sporadycznie raz w roku jakis pryszczyk wyszedl :-D i kilka zaskorniakow na nosie...ale takich ze widoczne pod lupa ;-)
tak samo..ni narzekam...a rodzaj cery mieszany...ale odp. krem i jest ok.
najbardziej lubie kosmetyki z serii nivea-toniki,zele i mleczka
krem j&j i olay - na noc...

totalna prazka garniera zel do mycia twarzy - na drugi dzien jak nie mam pryszczy! pikaczuuu wielki na czole;/...

Do góry