reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Salon Kosmetyczny

O, muszę kupić tą odżywkę, bo moje paznokcie są strasznie cienkie, miękkie i jakim lakierem bym nie pomalowała, to następnego dnia po myciu włosów mam poodpryskiwany. Więc w sumie maluję rzadko, bo po codziennym traktowaniu zmywaczem zniszczyły mi się totalnie

reklama
Ja chyba przesadzilam z uzywaniem tej odzywki...od trzech dni wszystkie paznokcie po kolei mi pekaja... musialam wszystkie na maxa spilowac... robie teraz sobie przerw z 3 tyg.

Kasia, ja używam drugiej już odżywki, oczywiście z przerwami na kolorowe lakiery i nic się nie dzieje. Tzn. paznokcie są super. Ale ja nie daję 4 warstw jak jest zalecane, tylko od razu maluję dwie i trzymam aż mi się nie ziszczy albo paznokcie nie będą potrzebowały manicure :-)

Ja stosuję jak Kasia, i faktycznie mocniejsze sie paznokcie zrobiły, dzięki za podpowiedź!
A znacie może jakiś skuteczny sposób na przetłuszczające się włosy? Mam taką masakrę, że mnie szlag chyba trafi, muszę myć codziennie, bo mam taki smalec na włosach, że nie nadaje się to nawet do zaczesania w kitkę. Fakt, przez długi czas myłam codziennie i mi to nie przeszkadzało, bo miałam krótkie włosy, rano każdy w inną stronę, i bez umycia nic nie mogłam z nimi zrobić, do tego były tłuste- no ale krótkie raz dwa i gotowe. A teraz to już kota dostaję, najpierw próbowałam jakieś szampony z apteki, i nic, byłam u dermatologa bo akurat mam też problemy z cerą, powiedziałam o włosach, a babka na to, że przy tym leczeniu na cerę też i włosy mi się będą mniej przetłuszczać z czasem, ale oprócz tego poleciła szampon seboklar i wcierać w skórę głowy sok z cytryny. I dalej lipa, leczenie już ponad miesiąc, z cerą lepiej, włosy dalej fatalnie, tego szamponu nie można codziennie stosować, cytryny w sumie też nie, a tylko wtedy włosy wyglądają ciut lepiej- tzn. nie są tłuste około 14 tylko około 17-18 (myję wieczorem, rano nie mogę ze względu na zatoki). No i już nie mam siły :-(

Kasia ni znam cud specyfiku na włosy. Mi generalnie też mocno się przetłuszczają ale nie aż tak. Włosy farbuję, więc przerzuciłam się na szmpon chroniący kolor i ... nie ma żadnej różnicy czy stosuję też przeciwłojotokowy czy ten, a dodatkowo chroni kolor. W miarę ok, choć cydów wielkich nie było, służył mi Pharmaceris do włosów przetłuszczających się:tak:

reklama
Do góry