reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
Jak kiedyś J będzie jechał do Radomia to podrzuci Ci parę pierożków:-D

agulka, kochana jestes, ze myslisz o mniej utalentowanej kulinarnie kolezance:tak::happy:

naprawde proste mi tez sie wydawalo skomplikowane ale okazalo sie bardzo l,atwe i smaczne
jak mi wyszlo to wam tymbardziej powinno

klavell, z tego co czytam, to ty duzo roznych roznosci gotujesz, wiec pewnie jestes dobra kucharka.
a swoja droga, to jaie potrawy najczesciej robisz, polskie, tureckie, czy niemieckie/europejskie? maz lubi polska kuchnie?:sorry2:

klavell, z tego co czytam, to ty duzo roznych roznosci gotujesz, wiec pewnie jestes dobra kucharka.
a swoja droga, to jaie potrawy najczesciej robisz, polskie, tureckie, czy niemieckie/europejskie? maz lubi polska kuchnie?:sorry2:
ja dobra kucharka :-D:laugh2:
gotuje od kwietnia ubieglego roku odkad jestem mezatka, wczesniej nie robilam zupelnie nic wszystko mamusia a jak wynajmowalam mieszkanie z kolezanka to koleznaka, dopiero malzenstwo pomoglo odkryc we mnie pasje gotowania, uwielbiam gotowac eksperymentowac a gotuje wszystko inspiarcji szukam w necie w ksiazkach kucharskich jedyne czego nie jemy i nie przyzadzam to wieprzowiny i potraw z niej
Kiedy Wy macie czas na gotowanie?:confused::baffled: Ja to zawsze obiad na szybko.:zawstydzona/y::wściekła/y:
ja gotuje jak Hanifka sie bawi lub spi czasu mam duzo bo sama soba sie zajmuje jedynie jak widzi mnie przed kompem to to jej sie nie podoba i po chwili daje o sobie znac

Chcialyscie przepis na golabki.Oto i on:
Gotujecie kasze jeczmienna i ryz na pol miekko wystudzacie i mieszacie z surowym miesem mielonym i doprawiacie wedlug gustu do smaku(wegeta lub sol,pieprz i co tam jeszcze chcecie)W duzym garnku z woda sparzacie glowke kapusty(tak zeby liscie byly bardziej miekkie)Kapuste wyciagacie i najlepiej na goraco ja obierac z lisci bo wtedy sie nie polamia(najprawdopodobniej w polowie obierania bedziecie musialy jeszcze raz ja sparzyc bo im glebiej tym bardziej twadre beda liscie i sie beda lamac)Jak juz liscie ostygna to nabieracie na lyzke farszu nakladacie na lisc i zawijacie(ale to juz chyba wiecie jak:-D)

Nie potrafie pisac przepisow i mam nadzieje ze to glupio nie napisalam.
Zycze smacznego.

naomi, dajesz kasze do golabkow? u nas daje sie tylko ryz. a tesciowa to nawet bez ryzu robi, bo tesc nie lubi :-D

JA tez robie gołabki z ryzem i mieskiem, tesciow i moja mama podobnie. Ale o gołąbkach z kaszą tez słyszałam i moze kiedys wypróbuję.

reklama
Golabki to tez robie z ryzem i mieskiem, czasem do srodka dam kawalki marchewki tez. Z kasza hmmm trzeba lubic kasze, a my to tak srednio za nia przepadamy.

Do góry