reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Co mogę zrobić z dyni? Byle coś szybkiego, bo ostatnio obiady robię pół dnia przez tego mojego wszędobylskiego
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Majandra ostatnio dynie robilam tak:
Starlam na tarce na grubych oczkach,podsmazylam na maselku dodalam troche ziarenek smaku i orzeszkow piniowych.Ugotowalam ryz i polaczylam z dynia.Wyszlo naprawde smaczne risotto z dynia.
Starlam na tarce na grubych oczkach,podsmazylam na maselku dodalam troche ziarenek smaku i orzeszkow piniowych.Ugotowalam ryz i polaczylam z dynia.Wyszlo naprawde smaczne risotto z dynia.
NALEŚNIKI, które nie pękają.
5 łyżek mąki
2 szkl. mleka
2 jajka
1łyżka cukru
1/3 łyżeczki soli
1łyzka oleju
Jajka, sól i cukier ubic mikserem lub trzepaczka na gładką masę, wlej mleko, wsyp mąkę, wymieszaj, dodaj olej i jeszcze raz wymieszaj. Usmaż.
Ciasto będzie rzadkawe, ale tak ma byc.
5 łyżek mąki
2 szkl. mleka
2 jajka
1łyżka cukru
1/3 łyżeczki soli
1łyzka oleju
Jajka, sól i cukier ubic mikserem lub trzepaczka na gładką masę, wlej mleko, wsyp mąkę, wymieszaj, dodaj olej i jeszcze raz wymieszaj. Usmaż.
Ciasto będzie rzadkawe, ale tak ma byc.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ciekawe, Agulka, bo ja nie daję mleka, bo właśnie od mleka twardnieją. A smażę na słonince, tzn. pocieram kawałkiem patelnię i nie są tłuste, a za to mięciutkie. Nie daję też do środka oleju. Po prostu mąka, woda i jajka.
Jak ześ ciekawa to spróbuj bez urazy kochanaCiekawe, Agulka, bo ja nie daję mleka, bo właśnie od mleka twardnieją. A smażę na słonince, tzn. pocieram kawałkiem patelnię i nie są tłuste, a za to mięciutkie. Nie daję też do środka oleju. Po prostu mąka, woda i jajka.
Przed każdym nalaniem ciasta na patelnie smarujesz ta słoniną?
donkat
Fanka BB :)
Jak ześ ciekawa to spróbuj bez urazy kochana
Przed każdym nalaniem ciasta na patelnie smarujesz ta słoniną?
o sloninie tez slyszalaam, ale latwiej jest dodac olej do ciasta.
ja daje mleko, innym razem wode i tez sa twarde, wiec chyba nie od tego zalezy. moja tesciowa daje samo mleko i ma miekkie
ja daje mleko, innym razem wode i tez sa twarde, wiec chyba nie od tego zalezy. moja tesciowa daje samo mleko i ma miekkie
spróbuj mojego przepisu, gwarantuje , że będą "plastyczne"
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Muszę upiec placek na niedzielę,ale nie wiem jaki... Na co macie ochotę??
Podziel się: