reklama
glupie pytanie no ale co tam znalazlam fajny przepis na raffaelki i chce na roczk zrobic w przepisie pisze 3\4 szklanki smietanki to chodzi o slodka smietane tak????
a i jeszcze jedno jak robicie zupe ogorkowa i krupniczek tak co bym hani dac mogla bo z zup to ja tylko rosol i jarzynowa no i z soczewicy umie robic reszty nie robilam
a i jeszcze jedno jak robicie zupe ogorkowa i krupniczek tak co bym hani dac mogla bo z zup to ja tylko rosol i jarzynowa no i z soczewicy umie robic reszty nie robilam
Klavell u mnie podstawą wszystkich zup jest rosłół. ( wywar) Jak robię ogórkową to dodaję ziemniaki a pod koniec gotowania ogórki kiszone, czasami zabielam śmietaną. To wszystko, żadna filozofia.
A jak krupniczek to kaszę jęczmienna, zamiast ogórków, hihihi, a jak kalafioorową to kalafior, hihihih, a jak pomidorową to makaron lub ryz i przecier, itd.
Ja idę na łatwiznę.
A jak krupniczek to kaszę jęczmienna, zamiast ogórków, hihihi, a jak kalafioorową to kalafior, hihihih, a jak pomidorową to makaron lub ryz i przecier, itd.
Ja idę na łatwiznę.
tylko ogórki starkowanea nie dodajecie do ogorkowej wody z ogorkow
tygrysek3108
Wrześniowe mamy'07
ja czasem dodaje tej wody z ogórków ale tylko wtedy kiedy gotuje dla siebie i mam ochotę na coś kwaśnego hehehe
o ho ho przetwory to nie dla mnie...moze kiedys...:-)
Ale w piatek pieke Murzynka z przepisu Klavell bo przyjezdzaja do nas przyjaciele J z Londynu. Procz tego zrobie krokiety z miesem...moze to nie jest wyszukane wysublimowane danie ale na emigracji polski krokiecik to jest to, prawda?
Ale w piatek pieke Murzynka z przepisu Klavell bo przyjezdzaja do nas przyjaciele J z Londynu. Procz tego zrobie krokiety z miesem...moze to nie jest wyszukane wysublimowane danie ale na emigracji polski krokiecik to jest to, prawda?
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Do ogórkowej scieram wszystkie warzywa na tarce,a ziemniaki w kosteczkę, zabielam śmietanką słodką i dolewam wody z ogórków jak zupa wyszła za mało ogórkowa.
Do krupniku kroję wszystko w kosteczkę, ziemniaki w większą. Też trochę zabielam. A i dodaję do obu zup ziele angielskie i liść laurowy. Jeśli krupnik dosolisz magi zamiast solą to mataki fajny smak
Do krupniku kroję wszystko w kosteczkę, ziemniaki w większą. Też trochę zabielam. A i dodaję do obu zup ziele angielskie i liść laurowy. Jeśli krupnik dosolisz magi zamiast solą to mataki fajny smak
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
A ja ogórkową robię tak jak moja mama i babcia, starte ogórki duszę z masełkiem.
Podziel się: