reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
majandra ja sos pomidorowy zawsze robie z koncentratu pomidorowego. Robie zasmazke w garnuszku z masla i maki, dodaje wode plus koncentrat pomidorowy, czekam az zgestnieje troszke, dodaje roztarty czosnek, troche bazylii, sol i pieprz. \Fajnie jest tez dodac puszke rozgniecionych pomidorow z puszki

No, widzisz, Justyna, jaka ze mnie kucharka, jak z koziej dupy trąba:-D Ten schab rzeczywiście był chudziutki. Znalazłam w necie fajny przepis na kiełbaski (taką alternatywę dla kotletów mielonych):
Cevapcici - pikantne kiełbaski z mięsa mielonego

Składniki:

• 600g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • płaska łyżka czerwonej słodkiej papryki
  • płaska łyżka majeranku
  • mała łyżeczka soli
  • mała łyżeczka (lub mniej) pieprzu
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • spora szczypta ostrej papryki
Przygotowanie:
Wszytko dokładnie wygnieść razem rękami aż powstanie jednolita masa.
Uformować 6 kiełbasek długości około 15 centymetrów.
Smażyć na patelni lub grillować.

Super! Jutro zrobię :tak:

Sos pomidorowy taki do mięsa? Ja robię z reguły z pomidorów z puszki, i dusze razem z podduszoną startą na grubych oczkach marchewką i pokrojoną cebulą.
Doprawiam odrobiną soli, papryką, pieprzem i ziółkiem jakimś - oregano, rozmaryn lub majeranek

Ach a właśnie pichcę gulasz klavell tylko bez kabaczka i bez bakłażana i nawet bez papryki bo mi mąż zużył i nie chce mi się iść do sklepu ;-) tylko pomidory cebula i mięsko. jest pycha!

majandra, co do mies, to nie ejstes sama:-D

dla mnie najgorsze zmora przed slubem byla mysl: jak ja zdolam kupic mieso na obiad:-D:-D:szok:
zawsze w domu robila to mama. dla mnie to czarna magia.
po 4 latach malzenstwa juz sie troche podszkolilam, ale i tak czesto robiac miesne zakupy, to po prostu pytam: czy mieso takie a takie to sie nadaje np na schabowe, lub prosze jakies miesko na sos i juz;-)

A jeszcze przyznam się Wam do takiego grzechu, że u nas w domu wcale nie używa się cebuli.:zawstydzona/y: No może jedynie podsmażaną do kopytek:-D
Ja dodaje do czego można tylko dodać:-);-)

I tak i nie. W moim rodzinnym domu cebuli przesyt miałam. Tata ostatnio (aż wstyd mi było) kupił 10 kg cebuli na raz:zawstydzona/y:
.
Majandra żaden wstyd; po prostu zapasy na zimę;-)

majandra, co do mies, to nie ejstes sama:-D

dla mnie najgorsze zmora przed slubem byla mysl: jak ja zdolam kupic mieso na obiad:-D:-D:szok:
zawsze w domu robila to mama. dla mnie to czarna magia.
po 4 latach malzenstwa juz sie troche podszkolilam, ale i tak czesto robiac miesne zakupy, to po prostu pytam: czy mieso takie a takie to sie nadaje np na schabowe, lub prosze jakies miesko na sos i juz;-)
Ja byłam swego czasu wdzięczna temu co nakazał na karteczce z ceną napisać nazwę produktu:-):-)

reklama
Do góry