luandzia1
Entuzjast(k)a
a dlaczego ??? nie lubicie ? cebula jest bardzo zdrowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I tak i nie. W moim rodzinnym domu cebuli przesyt miałam. Tata ostatnio (aż wstyd mi było) kupił 10 kg cebuli na raza dlaczego ??? nie lubicie ? cebula jest bardzo zdrowa
No, widzisz, Justyna, jaka ze mnie kucharka, jak z koziej dupy trąba Ten schab rzeczywiście był chudziutki. Znalazłam w necie fajny przepis na kiełbaski (taką alternatywę dla kotletów mielonych):
Cevapcici - pikantne kiełbaski z mięsa mielonego
Składniki:
Przygotowanie:
- 600g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 jajko
- płaska łyżka czerwonej słodkiej papryki
- płaska łyżka majeranku
- mała łyżeczka soli
- mała łyżeczka (lub mniej) pieprzu
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- spora szczypta ostrej papryki
Wszytko dokładnie wygnieść razem rękami aż powstanie jednolita masa.
Uformować 6 kiełbasek długości około 15 centymetrów.
Smażyć na patelni lub grillować.
Ja dodaje do czego można tylko dodać:-);-)A jeszcze przyznam się Wam do takiego grzechu, że u nas w domu wcale nie używa się cebuli. No może jedynie podsmażaną do kopytek
Majandra żaden wstyd; po prostu zapasy na zimę;-)I tak i nie. W moim rodzinnym domu cebuli przesyt miałam. Tata ostatnio (aż wstyd mi było) kupił 10 kg cebuli na raz
.
Ja byłam swego czasu wdzięczna temu co nakazał na karteczce z ceną napisać nazwę produktu:-):-)majandra, co do mies, to nie ejstes sama
dla mnie najgorsze zmora przed slubem byla mysl: jak ja zdolam kupic mieso na obiad
zawsze w domu robila to mama. dla mnie to czarna magia.
po 4 latach malzenstwa juz sie troche podszkolilam, ale i tak czesto robiac miesne zakupy, to po prostu pytam: czy mieso takie a takie to sie nadaje np na schabowe, lub prosze jakies miesko na sos i juz;-)
Gorzej, jak same nie maja pojęcia o mięsie;-):-):-):-)Dokładnie, panie w mięsnym powinny również doradzić,a nie tylko spakować