Kluska79
Fanka BB :)
Wymazy zostały dzisiaj rano pobrane, czekamy na wynik (do soboty chyba) , a zainfekowany dzieć jest poddawany naturalnemu leczeniu czosnkiem , cebulą, miodem, cytryną i wit. c
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej
Mało tego uświadomił nas że jeżeli np dziecko zachoruje na heinego medina to mozemy zostac pozwani do sądu za narazenie jego życia bo go nie zaszczepilismy!! Czy słyszalyscie o czyms takim??
Jak to kto? Co Ty taka niedzisiejsza? Rodzice płacą, do końca życia dziecka, preparaciki, rehabilitacje, cudowne leki, turnusy, masaże, psychologowie - wyjdzie kilkaset tysięcy - to chyba całkiem porządne odszkodowanie?Ciekawe, kto płaci odszkodowania za polio poszczepienne?
Witam
Proszę o rade
Jestem ostrożna w kwesti szczepień, najmłodsze dziecko zaszczepiłam na razie tylko na wzw b, niestety u mojego pięcioletniego syna wczoraj z wymazu z nosa wyhodowano pneumokoka i gronkowca. O gronkowcu wiedzieliśmy od jesieni, jednak pneumokok jest nowością która nas przeraziła i nie tyle ze względu na zdrowie 5 latka ( jemu raczej nic nie zrobi) ale na niespełna 4 miesięczne dziecko ,które z pneumokokiem jak poinformowała nas pediatra sobie nie poradzi. Zaleciła szczepienie, na moje pytanie czy zrobić wymaz z nosa maluchowi powiedziała ,że nie ma to sensu ponieważ gdyby miał pneumokoka to już by nie żył. I tu moje pytanie do bardziej doświadczonych mam ostrożnych w szczepieniu dzieci- co mam robić? Szczepić? Co wy byście zrobiły?