reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

a u mnie śpi i śpi cos dużo ostatnio czasem daje o sobie znac :) wogóle jakos ładnie leży ostatnio nie wypina sie ani nic brzucha mi nie wywala :) ostatnio sie tak wypięła że było czuc i zastanawialismy sie z moim czy to tyłek czy głowa :D

reklama
ja mam pytanie w sumie takie jak kasiurek ze moje malenstwo czuje na dole- czasem mocno w jajnik dostane , zadko czuje nad pepkiem , czasem caly lewy bok mam taki wielki ale i tak ruchy na dole sa odczuwalne.Czy to normalne, nie powinna juz gdzies wyzej dawac znac?

ja dziś właśnie pytałam o to gp i stwierdził że wszystko jest ok bo póki co dziecko jest jeszcze poniżej pępka lub na jego wysokości... ja mam dodatkowo łożysko z przodu... ja znalazłam takie zdjęcie na jakiej wysokości jest macica w którym mc: Ciążowisko.pl - Etapy rozwoju ciąży

Ciekawe zdjecie ;-)
Chyba lepsze jak ten rysuneczek taki co tu krązył hehe;)

Nie martwcie sie, wkoncu jeszcze sporo miejsca maja i plumkaja sobie jak im sie podoba- a siłą grawitacji na dole.
Moj nawet teraz pyrka mi tam po najnizszych partiach podbrzuszka- wystarczy sie sie połoze na plasko "splywa" i dostaje na wysokosci pepka i nad nim.
Jeszcze troche czasu minie zanim ulozy sie glowkowo do dolu :tak:

ja dziś właśnie pytałam o to gp i stwierdził że wszystko jest ok bo póki co dziecko jest jeszcze poniżej pępka lub na jego wysokości... ja mam dodatkowo łożysko z przodu... ja znalazłam takie zdjęcie na jakiej wysokości jest macica w którym mc: Ciążowisko.pl - Etapy rozwoju ciąży
co do zjecia to dorbze mam macie tzn czuje na tym poziomi na jakim ma byc ;]

no i mnie tez po dolnych partiach , mam podobne zawirowania brzuchowa jak leze tylko ze cora nie chce sie dac nakrecic haha

ja czuje mojego glownie po bokach, czasem nad pepkiem, czasem na samym dole... moja midwifa mowi ze wszystko jest ok wiec sie nie martwie, choc kopniakow w zebra nieczulam jeszcze....

ja czuje mojego glownie po bokach, czasem nad pepkiem, czasem na samym dole... moja midwifa mowi ze wszystko jest ok wiec sie nie martwie, choc kopniakow w zebra nieczulam jeszcze....

podejrzewam że się doczekamy i zobaczymy jak to boli... ja czasmi wstaję z obolałym brzuchem w jednym miejscu, podejrzewam że mały tam kopie jak śpię....

reklama
A tu filmik, który udało mi się nagrać 2 tyg temu:

[video=youtube;8ZC2X7-h-88]http://www.youtube.com/watch?v=8ZC2X7-h-88&context=C31dc23eADOEgsToPDskJANGZukCvy125Bji047 Nz1[/video]

Do góry