reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Ja też czuję ruchy na wysokości pępka może nawet ciut wyżej ... A czasami jak się napręży to czuje równocześnie na brzuchu i przy kręgosłupie ... a silna jest ta Malwinka że ho ho ... aż się boję końcówki ciąży bo jak tak walić będzie nogami to w końcu mi dziurę w brzuchu zrobi :eek:

reklama
mnie dziś mój synek w nocy lekko przebudził zaczął być aktywny, ostatnie dni w ogóle jakoś częściej i mocniej czuję ruchy, może to jego "5minut" ma jeszcze trochę miejsca i nadrabia :-)

co do rysunku to nie do końca zgadza się i u mnie, teraz już odczuwam trochę wyżej macicę ponad pępkiem niż jest zaznaczone ale orientacyjnie "+/-" wysokość u mnie dna macicy się zgadza:-)

może to faktycznie zależy od ułożenia maluszka, wielkości brzuszka, przecież każda z nas jest inna, może też jesteśmy różnie unerwione jedne bardziej odczuwają ruchy, może nasze organy też jakoś w tym biorą udział i coś czuć bardziej lub mniej przez ich położenie, najważniejsze że każda z nas już coś poczuła, bo to świadczy o tym, że maluszki mają się dobrze :happy:

Wczoraj u znajomych maluszek mocno się witał z nimi. Przyjaciółka i jej mąż trzymali rękę na brzuszki i z nimi się bawił:-) Ona miała aż łzy w oczach bo jeszcze 5 miesięcy ona czuła takie kopniaki od środka:-)

Mój kopie juz czasem ponad pępkiem, ale i tak najczęściej na wysokości pępuszka i pod nim:-)

dziewczyny jak to jest z tymi ruchami ?? od kiedy powinno sie je liczyc?? moj maluch juz drugi dzien jest jakis leniwy?!?!? powinnam sie zaczac martwic ? niby go czulam ale duzo delikatniej i zadziej?

kamilka no cos Ty moj 3 dni do matki sie nie przyznawal delikatnie smyrnal i tyle i tak przez 3 dni chyba od 30 tyg. powinno sie liczyc te ruchy albo od 27 nie jestem pewna.

Chyba tak jak piszę Tunia od 30 albo 28 tygodnia
A mój Aleks kochany dziś szaleję, wyobraźcie sobie że jak leżałam to jakoś tak słabo czułam, prawie wcale ale podniosłam pierzynkę patrzę a tam brzuszek skaczę, nie wiem jak to możliwe
I dziś chyba jakoś synek się odwrócił inaczej bo czuję zdecydowanie z okolicy pępuszka ruchy

A mi właśnie przed chwilą dzidziuś wsadził rękę? nogę centralnie pod żebro :oo: i wyleźć stamtąd nie chciał - widać w proteście, że matka po prasowaniu na chwilę usiadła i chciała jeszcze poskładać pozostałą w koszu bieliznę. No ale jakoś się dogadaliśmy...

A z ruchami, z tego co ja wiem, to należy liczyć od 30 tygodnia

reklama
Do góry