reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

U mnie sie ten rysunek jak by nie sprawdza moj 24 tydzien jest zaznaczony na srodku pepka a ja czuje ruchy juz nad pepkiem wiec chyba nie dokonca to prawda.

reklama
a u mnie znów by sie na tym rysunku sprawdzało :) mała przeważnie kopie poniżej pępka a sporadycznie czuje lekkie kopnięcia na wysokości pępka :p ale nie ma co sie martwic kazda ciaza jest inna i każdy dzieciaczek równiez i sobie kopia jak chcą :)

A nasz synek robi to samo co Jagoda robiła. Jak tatuś przyłoży rękę to od razu spokój:-D a przecież wojcuje nieziemsko:-D ale to samo jest na USG, jak mój jest ze mną to jedyne co widzieliśmy i z Jagodą i teraz ze synkiem - to kręgosłup i piękny tyłeczek:laugh2:

Mój maluch to nie wiem ale nie dość ze strasznie silny :szok:jak moja córcia położyła rękę na brzuch to aż jej ręka skakała.A jak za długo siedzę to mnie pod żebrem kopie.Kurcze teraz to powinien brzuch chyba do przodu rosnąc.A wiem jedno w poprzednich ciążach brzuch mi tak latał dopiero w 7 no prawie 8 .

U mnie rysunek się nie zgadza, bo niby powinnam czuć na wysokści pępka a ja czuję poniżej pępka i to sporo.
A dziś cisza, Aleks się nie odzywa
Co jest z tym moim dzieckiem? Czemu nie skacze, nie kopie i nie bawi się ze mną tak jak Wasze?
Wiem,że to głupie ale znowu zaczynam schizować

atomowka u mnie byla cisza 3 dni i tez juz zaczela schizowac a od wczoraj to mam wojne w brzuchu:-)Poczekaj cierpliwie kopie napewno tylko gdzies glebiej i dlatego nie czujesz

U mnie rysunek się nie zgadza, bo niby powinnam czuć na wysokści pępka a ja czuję poniżej pępka i to sporo.
A dziś cisza, Aleks się nie odzywa
Co jest z tym moim dzieckiem? Czemu nie skacze, nie kopie i nie bawi się ze mną tak jak Wasze?
Wiem,że to głupie ale znowu zaczynam schizować

Atomówko jestem pewna, że to zalezy od połozenia malca!! Ja mojego wkoncu czuje przez większosc czasu, a na tym usg we wtorek to sie aż wierzyć nie chciało jak wymyslną poze przyjął :crazy: Leżał "pionowo" nogi do dołu, ale dziwnie podkurczona jedna, druga wyprostowana, do tego tak na ukos na boku ze front mial od prawej strony ale bardziej ku tyłowi ( tak mozna bylo wnioskowac z tego gdzie mi wciskala do bolu ten przyrzad by go zbadac). I to bez szans czuc ruchy w takim polozeniu- nie mowiac jak odworci sie calkowicie do srodka brzucha. Nie przejmuj sie zupelnie, chyba, ze kilka dni bedzie ZUPEŁNA cisza. Ale jak pisze Tunia widzisz roznie to bywa z tymi naszymi bączkami ;-)

reklama
Atomówka ja do niedawna czułam kopnaiki tylko w dole brzucha, a powinnam je czuc na wysokości pępka własnie - tylko co poradzić na to, że maluszek lubi sobie na dole leżeć i tam rozrabiać ;-) u Ciebie zapewne jest tak samo, więc nie ma co panikować :tak:

ja za to juz kilka razy czułam kopniaki na wysokości 28 tc jak nie wyżej...

Do góry