reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

z tego co pamiętam to w 1wszej ciąży lekarz kazał mi zwrócić uwagę większą na ruchy od ok.36 tc... przedtem też ważne było żeby się ruszało, ale po 36tc kazał liczyć ze 2 razy dziennie, żeby przynajmniej 6 ruchów na 1h było...

reklama
Mój maluch ostatnio jak kopie w dole to ąż nie przyjemne takie kłucie w pochwie i zaczyna mnie to niepokoić :-(Ale jak się położę to jest ok choć czasami też potrafi tam w dole kopnąć jak leże i to samo kłucie jest a mam to od 3 dni.Pytanko do was może ktoś miał tak zaczynam się martwić ze coś nie tak a nie chce co chwile mojego ginka męczyć .mam nadzieje ze przesadzam i to normalne

No miałam nieprzyjemne uczucie kiedyś a teraz aż boli momentami boję się ze zaraz mi wszystko poleci.Za dużo informacji w necie i panikuje.Ale jak maluch się rusza i tańczy brzuszek to super ale w dole to strasznie się boje

Ostatnia edycja:
Mnie czasem w szyjkę kopie. Jak mówiłam o tym lekarce, to się zaczęła śmiać i powiedziała, że mała wredotka mi rośnie:-D. Ale mam się tym absolutnie nie przejmować, bo na pewno krzywdy tym nie zrobi.

Ja też zdrowo po szyjce dostaję :cool2: ale jakby cos sie działo, to na wizycie by wyszło, że szyjka się skraca czy coś, chyba, że dojda do tego regularne bóle brzucha, to wtedy do szpitala, ale póki to tylko kopniaki więc nie ma sensu panikować ;-)

Kopniaki po szyjce do najprzyjemniejszych nie należą, ale mnie najbardziej boli jak maluch sie wypina... mało miejsca się chyba zaczyna robić (ja mam skrzywienie kręgosłupa i co chwilę się pilnuje, żeby się nie garbić, co by maluszka za mocno nie ściskać...)

reklama
No miałam nieprzyjemne uczucie kiedyś a teraz aż boli momentami boję się ze zaraz mi wszystko poleci.Za dużo informacji w necie i panikuje.Ale jak maluch się rusza i tańczy brzuszek to super ale w dole to strasznie się boje
Z tym netem to chyba racja...
Dlatego ja nie czytam. A bobas raz na górze, raz na dole - ma póki co miejsca dużo, to z niego korzysta.
Mój korzysta owszem, aktywny aż miło. I wczoraj wieczorem i dziś nad ranem i jak przed kompem siedzę - ot, mała wiercipięta :-)

Do góry