reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

oj słoniowato to i ja się też czuję,ciężko mi się podnieść w wannie

dziewczynki spokojnie na razie maluszki mają miejsca gdzie brykać więc czasami możemy słabiej je czuć,więc spokojnie na pewno wszystko jest w porządku

reklama
Atomówka, moje słodkości też dziś pokicały sporo między 4 a 5 rano i potem w dzień też regularnie dawały o sobie znać. Też mi przeszły wydziwiania. Ale co za ulga...
Generalnie po słodkim, kiedy matka chce spać - to standard, ale też po ciepłym typu zupa? Oraz w sytuacjach niedefiniowalnych, a często po interwencji ojca:)
I skacze też już powyżej pępka. Domek mu rośnie.

No tak, miło, ale ja nawet nie robię mu zdjęć...nie mamy takiego nastawienia. Może w jakimś finalnym momencie.
Na razie jest mały, raczej budzi ogólne zdziwienie, że to JUZ ten wiek ciąży. Trochę w boczki mi idzie. I słoniowatość w wannie też stwierdzam. Nie wiem, jak za trzy miesiące będę obcinać paznokcie u stóp!...

a ja dzisiaj po raz pierwszy jak leżałam na plecach po przebudzeniu poczułam jak mi brzuch faluje :p powtórzyło sie to dwa razy a później było tylko kilka kopniaków ale uczucie niesamowite jak sie dzidzia przemieszcza lub rusza a brzuch ci faluje :)

Ja wczesniej mialam problemy ze skarpetami teraz wlasnie doszly buty, a i z wanny jak wychodze to jak bym byla sloniem:-D

Ja nawet kupiłam sobie do wanny taki uchwyt (prysznic biorę w wannie) - tylko nie wiem, kiedy doczekam jego montażu :-D Słonikiem czuje się od dawna.

A teraz siedzę (mała przerwa w budowaniu domku), a Maleństwo nie daje o sobie zapomnieć - chyba trzeba będzie niebawem pomyśleć o jakimś obiedzie...

reklama
u mnie tez czasami cisza jest z dzien-dwa albo jak czasami cały dzien latam to malucha nie czuje w ogóle ale sie tym nie przejmuje, jeszcze maluszek ma czas zeby szalec w brzuszku :) jak na wizytach u gina jest wsio ok to i z malcem jest tez dobrze, nie ma co sie martwic na zapas, spioszki sa z tych naszych maluchów :)

Do góry