reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
wiem,że każde dzieciątko jest inne
ale po trzech szalejących maluchach te nikłe kopniaczki martwią a przeżycia z tamtego roku też swoje robią,wszystko się kumuluje i wtedy jest stres i obawa czy wszystko jest ok

Nie wiem co przeszlas w tamtym roku ale trzeba byc dobrej wiary, nadzieja umiera zawsze ostatnia.

Moje wczoraj po czekoladzie nie kopalo ale to bulgotki byly :)

Ja powinnam lezec ale wczoraj zrobilam sobie krotki spacer, za ladna pogoda byla.

Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopnięcie. Jeden z kotów namówił Rybę. ;) Leżałam na wznak, a kota miałam ułożonego na brzuchu i Ryba pierwszy raz wierzgnęła, i to solidnie. :] Najwyraźniej moje dziecko lubi koty. :D

ja już sama nie wiem czy to ruchy czy nie... czasem czuję się tak jakbym miała 2 serca - jedno w normalny miejscu, a drugie w dole brzucha ;-)a może tylko mi się zdaje, że coś czuję

Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopnięcie. Jeden z kotów namówił Rybę. ;) Leżałam na wznak, a kota miałam ułożonego na brzuchu i Ryba pierwszy raz wierzgnęła, i to solidnie. :] Najwyraźniej moje dziecko lubi koty. :D

Gratuluję! A maluszek może lubi ciepełko od kota ;-)

ja już sama nie wiem czy to ruchy czy nie... czasem czuję się tak jakbym miała 2 serca - jedno w normalny miejscu, a drugie w dole brzucha ;-)a może tylko mi się zdaje, że coś czuję

spokojnie, macie jedno serce, tylko widocznie nie zwracałyście wczesniej uwagi, że brzuc i piersi też falują w rytmie bicia Waszego serca ;-) mi razem z biciem serca wszystko podsakakuje i jak czytam książkę na leżąco, to nie mogę sobie na piersi podeprzeć, bo mi literki skaczą :-p

A mój maluch wierzga aż miło, ale tylko w dole brzucha, rzadko czuję go powyżej połowy brzucha pod pępkiem...

Te dwa serca daje też uczucie przez to że przez brzuch aorta brzuszna przechodzi, a u nas teraz więcej krwi krąży więc jest to bardziej odczuwalne. Jak przyłoże ręke do brzucha po lewej stronie to czuje puls :D Maluszka niestety nie czuje, choc leci mi 19 tydzień :( kiedy się doczekam :(

reklama
Te dwa serca daje też uczucie przez to że przez brzuch aorta brzuszna przechodzi, a u nas teraz więcej krwi krąży więc jest to bardziej odczuwalne. Jak przyłoże ręke do brzucha po lewej stronie to czuje puls :D Maluszka niestety nie czuje, choc leci mi 19 tydzień :( kiedy się doczekam :(
doczekasz sie, chyba ze masz łozysko przodujace wtedy trudniej czuc ruchy

Do góry