reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
wiem,że każde dzieciątko jest inne
ale po trzech szalejących maluchach te nikłe kopniaczki martwią a przeżycia z tamtego roku też swoje robią,wszystko się kumuluje i wtedy jest stres i obawa czy wszystko jest ok

Nie wiem co przeszlas w tamtym roku ale trzeba byc dobrej wiary, nadzieja umiera zawsze ostatnia.

Moje wczoraj po czekoladzie nie kopalo ale to bulgotki byly :)

Ja powinnam lezec ale wczoraj zrobilam sobie krotki spacer, za ladna pogoda byla.

Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopnięcie. Jeden z kotów namówił Rybę. ;) Leżałam na wznak, a kota miałam ułożonego na brzuchu i Ryba pierwszy raz wierzgnęła, i to solidnie. :] Najwyraźniej moje dziecko lubi koty. :D

ja już sama nie wiem czy to ruchy czy nie... czasem czuję się tak jakbym miała 2 serca - jedno w normalny miejscu, a drugie w dole brzucha ;-)a może tylko mi się zdaje, że coś czuję

Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopnięcie. Jeden z kotów namówił Rybę. ;) Leżałam na wznak, a kota miałam ułożonego na brzuchu i Ryba pierwszy raz wierzgnęła, i to solidnie. :] Najwyraźniej moje dziecko lubi koty. :D

Gratuluję! A maluszek może lubi ciepełko od kota ;-)

ja już sama nie wiem czy to ruchy czy nie... czasem czuję się tak jakbym miała 2 serca - jedno w normalny miejscu, a drugie w dole brzucha ;-)a może tylko mi się zdaje, że coś czuję

spokojnie, macie jedno serce, tylko widocznie nie zwracałyście wczesniej uwagi, że brzuc i piersi też falują w rytmie bicia Waszego serca ;-) mi razem z biciem serca wszystko podsakakuje i jak czytam książkę na leżąco, to nie mogę sobie na piersi podeprzeć, bo mi literki skaczą :-p

A mój maluch wierzga aż miło, ale tylko w dole brzucha, rzadko czuję go powyżej połowy brzucha pod pępkiem...

Te dwa serca daje też uczucie przez to że przez brzuch aorta brzuszna przechodzi, a u nas teraz więcej krwi krąży więc jest to bardziej odczuwalne. Jak przyłoże ręke do brzucha po lewej stronie to czuje puls :D Maluszka niestety nie czuje, choc leci mi 19 tydzień :( kiedy się doczekam :(

reklama
Te dwa serca daje też uczucie przez to że przez brzuch aorta brzuszna przechodzi, a u nas teraz więcej krwi krąży więc jest to bardziej odczuwalne. Jak przyłoże ręke do brzucha po lewej stronie to czuje puls :D Maluszka niestety nie czuje, choc leci mi 19 tydzień :( kiedy się doczekam :(
doczekasz sie, chyba ze masz łozysko przodujace wtedy trudniej czuc ruchy

Do góry