reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluszków

Czesc dziewczyny

Ja poczułam pierwsze ruchy dokładnie to był 26.01 czyli 16tc 1 dzień, aż się z radości popłakałam. Czasami bryka cały dzień a ja i tak nie mogę się tym nacieszyć, ale bywają też takie dni że siwieję z zamartwiania się bo tak się leni że ani jednego kopniaka nie dostanę.
Cudowne uczucie trudne do opisania.

Pzdr

reklama
Moj Witulek juz trzeci dzien bryka w brzuszku ;D ;D ;D ;D ;D ;D Nie moge sie nacieszyc i w to uwierzyc hihi Wczoraj nawet kopnal Bartka(tatusia) jak przylozyl reke do brzucha.Uczucie nie z tej ziemi ::) ;D moglby mnie tak kopac caly czas :laugh:

Moje bobo siedzi w brzuszku i sie wierci ale jak tylko chce zobaczyc to przestaje!!!
Czuc to czuje juz chyba od tygodnia tak mocniej ale zobaczyc i dotknac to nie mam szczescia!!!
Ciekawe po kim taki zlosniczek??? Na jednym USG to sie dupka odwrocil i za zadne skarby nie chcial buzki pokazac!!!
Chyba ma to po babci bo ona tez nie lubi pozowac do zdjec!!!

Mój maluszek kopie od dwóch tygodni. Największą aktywność wykazuje wieczorami jak oglądam TV ;D Widocznie jak mama się nie rusza to bobas zaczyna ;D

a ja jakaś gruboskórna chyba jestem albo mało wyczulona NIC, a jak próbuję wyczuć kładąc rękę na brzuchu to całkowita cisza, tak to się chociaż flaczki ruszają. Pewnie moje małe da mi w kość w późniejszych m-cach kiedy Wasze już się wyszaleją!

Ewan spokojnie niektore maluchy sa niesmiale i jak sie dotknie reka albo cos powie to przestaja sie wiercic ;)
Moj chyba do niesmialych nie nalezy bo wczoraj wieczorem kopnal nawet moja mame ;D No i w nocy zaczal kopac jak chcialam spac ale jakos nie moglam sie nacieszyc z tych kopniakow i nawet nie probowalam zasnac tylko czekalam az Wiciu sie zmeczy :)

:) Moje dziecię nie kopie jeszcze tak "doslownie" ale czuje jak sie wierci - tak jak mowicie - zwlaszcza wieczorem, jak juz sie poloze, a ze mam problemy z zasnieciem to przekrecam sie z boku na bok i dzidzius tez - co sie ulozy to mu sie lozko przestawi, co za zycie hahah.

Ja zauważyłam, że wcześniej to były delikatne kopniaczki, ledwo wyczuwalne i musiałam zwracać szczególną uwagę, żeby poczuć. Natomiast teraz czuję coraz mocniejsze :) Mały rozbójnik nabiera sił ;D

Hej, laseczki niewiem czy to to ale.... wczoraj coś mnie posmyrało ale z boku pod żebrami ze dwa razy, a dzisiaj... między żebrami. Uczucie dotąd mi nieznane ale czy możliwe, żeby Mały miał aż taki rozrzut??
Napiszcie mi coś bo siedze jak na szpilkach, jeszcze Krzyskowi nic nie mówiłam bo nie jestem pewna ::)

reklama
Kasiek :) Z tego co czytałam, to maluszek teraz ma jeszcze sporo miejsca więc sie bawi (robi fikołki ;D). Później jak już urośnie, to upatrzy sobie jedno miejsce (jak mu będzie wygodnie) i miejmy nadzieję, że to nie będzie wątroba albo pęcherz ;D

Do góry