reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

wasze dzieciaczki spokojne a moja mała kopie i wierci sie jak najęta...myślałam ze im blizej porodu tym bedzie spokojniejsza a ona dopiero pokazuje co potrafi...mały urwis z niej

reklama
IGUNIA tak samo jest u mnie ale cieszę się że w ogóle daje kilka razy kopniaki ,bo przedtem kopał naokrągło  a teraz jak mu się zechce .Dzieciaczki mają już zbyt mało miejsca ,dlatego bardziej odczuwam jego rozpychanie w każdą stronę aż czasami to mnie brzuch aż boli tak jest napieta skóra

Ale jak się już tak bardzo martwisz to przejdź się  do gina ,on na pewno ci doradzi

Igunia nie ma sie czym martwic po prostu sa juz za duze na fikanie:-) wazne ze czujesz jakiekolwiek ruchy bo to oznaka ze wszystko OK, mnie nad ranem brzuch boli po bokach to chyba wina tego ze w nocy podczas snu troche go poprzygniatam-chcac niechcac ale powiem o tym ginowi bo ten bol nie jest fajny...

To mnie po nocy tak strasznie bolą żebra,że czuję sie jakby ktoś mnie tam skopał! Mam nadzieję,że gdzies za 2 tygodnie brzuszek juz mi się obniży i nie będę czuła takiego naporu jak siedzę,też mnie wtedy bolą niemiłosiernie!

Ja to napor czuje ale wlasnie na dole ;) Moj brzuchol od poczatku jest jakos nisko i tak jak na poczatku sie tym bardzo martwilam to teraz sie coraz bardziej ciesze :laugh:

Hmmm mnie dzis moj maly jakos inaczej kopie(znaczy sie w innych miejscach niz zwykle) zastanawiam sie czy to mozliwe zeby sie przekrecil a ja bym tego wyraznie nie poczula ??? No ciekawe moze gin mi dzisiaj powie czy sie cos zmienilo.
A jesli chodzi o gnicenie dzidzi to wczoraj jak lazilam po miescie mialam chwilami wrazenie ,ze sie pcha maly na swiat.Nic mnie nie bolalo ale czulam go tak nisko jakby mial wyskoczyc, az sie musialam czasem zatrzymywac ;) :laugh:

No własnie Aneczka ciekawa jestem tego odczucia bo sama jeszcze go nie mialam- z tym pchaniem się na świat a czytałam, że tak jest.

Ja właśnie co chwilę mam takie pchanie się małego w drogi rodne i trochę się tym martwię ale jak mogę się spodziewać wczesniej to dam sobie na luz i robię wszystko .Jak bedzie chciał wcześniej się urodzić to już na to nic nie poradzę :laugh: :laugh:

reklama
Do góry