reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

reklama
Moj dzieciaczek w porownaniu do waszych to naprawde leniuch. Kopnie mnie pare razy co drugi, trzeci dzien I tyle. Zastanawiam sie czy przed porodem sie zbierze w sobie na tyle zeby w ogole zemnie wyjsc ;-)

Mój oprócz kopania coraz częściej sie tak jakby "wwierca" co nie zawsze jest przyjemnie. Bardzo bolą mnie żebra z prawej strony. Ale uwielbiam jego ruchy- nawet te bolesne:)

Aestima moja też się coraz częściej tak wierci właśnie...Bolesne to jest ale przyjemne masz rację.W takich momentach widać deformacje brzucha np wielka gula po prawej stronie...:szok:

Moja Hanula od jakiegoś czasu już się tak przesuwa, czasami czuję taki silny ucisk w dole brzucha, innym razem kulę po prawej czy lewej stronie tuz nad pępkiem, jeszcze kiedy indziej jakby drapanie w okolicy pępka, takie drobne, delikatne, częste ruchy, jakby paluszkami chciała poruszać. Najtrudniej jest jak uciska pęcherz :) wtedy biegam co 5 minut do toalety ;)

u mnie benny czesto sie wypina jak mu niewygodnie hehe i tez fajnie widac gdzie ma dupke :) ogolnie bardzo wojowniczy sie robi jak go gdzies przytłuke ;) :-)

Oj tak, fajne i dziwne zarazem jest to "wwiercanie" :-) No i wypinanie. A wczoraj to chyba jakoś nóżką musiał się zaprzeć, bo taka słodka małą guleczka wypięła się z prawej strony brzucha... Jejku, jak ja kocham tego mojego cudownego wiercipiętka! :-D

AAAA! Mój maluch ma czkawkę!:-D Pierwszy raz to czuję - do tej pory zastanawiałam się, jak Wy to odczuwacie, a teraz już wiem :-D

kochane, ja już po fryzjerze, ale musiałam Wam na wątku opisać, co wyprawiała moja akrobatka u fryzjera właśnie. I nie były to delikatne kopniaczki. Obrywałam regularnie w boki i żebra i to tak, że aż podskakiwałam...Albo nogą mi jeździła po ściance macicy - normalnie nogę przyciskała i jechała a gula się przesuwała. Matko, co ja przeżywałam przez te dwie godziny...Chyba niezbyt jej się podobało;-)

reklama
moja mała od kilku dni uparła się na mój prawy jajnik, jakoś jej chyba wygodnie tak było, a mi wręcz przeciwnie, bo momentami musiałam się zgiąć żeby mniej bolało, na szczęście dziś już jest lepiej, chyba się inaczej ułożyła, w ogóle jakaś dziś spokojniejsza, pewnie w nocy da popis swoich możliwości :)

Do góry