reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych maluchów

Za to ja mam kryzys... mała od wczorajszego popołudnia do 9 rano nie dała znaku życia. Już się zaczęłam pakować do szpitala i dostałam jednego, ledwo wyczuwalnego kopniaczka. Odchodzę od zmysłów:( Dlaczego ona śpi...

reklama
Traschka...nie panikuj...ja miałam to samo od soboty ledwo czułam naszą kruszynkę...wczoraj wieczorem potrząsałam dosyć mocno brzuchem że w nocy zaczęła mocno kopać...widocznie się tak odwróciły że ciężko nam było cokolwiek wyczuć...głowa do góry

traschka tym razem widzisz sama moja jest aktywna a Twoja po ostatnich harcach wypoczywa.Tak chyba już jest i będzie do końca ,że jeden dzień będzie inny od drugiego.Mimo wszystko ja sobie pogadam a to i tak nic nie zmieni prawda?? :tak: Wiem coś o tym po ostatnim takim dniu "ciszy" w moim brzuszku też byłam zeschizowana a wy byłyście kochane i mnie uspokajałyście;-)
Życzę Ci kopniaka na dziś!!Nie jednego...
Zjedz śniadanko popij czymś ciepłym może zaskoczy ;-)

Dziewczyny nie martwcie się tak. Ja wczoraj też miałam dzień "ciszy". Już się tak wystraszyłam, że zjadłam dwa batoniki naraz żeby małej dostarczyć cukru i żeby się trochę ocknęła. Ale tylko leniwie się poruszyła i dalej sobie spała. Dziś już od rana jest aktywna, ale jakoś jakby mniej niż do tej pory. Może rzeczywiście dzieciaczki ułożyły się tak, że teraz mniej je czujemy...
Jak naprawdę się wystraszycie to polecam coś słodkiego, położyć się na boczku i zaczekać. Powinien być odzew;-)

Za to ja mam kryzys... mała od wczorajszego popołudnia do 9 rano nie dała znaku życia. Już się zaczęłam pakować do szpitala i dostałam jednego, ledwo wyczuwalnego kopniaczka. Odchodzę od zmysłów:( Dlaczego ona śpi...

Moja też mało aktywna! Pisałam o tym na wątku głównym, czuję ją ale mało i słabo :-(

Dziewczyny, mój też ma takie dni! A czasem ma takie jakgdyby w ogóle nie spał- wtedy też się martwię.
Pewnie Wasze dziewczyny dzisiaj odwróciły się w stronę kręgosłupa i dlatego nie czujecie. przecież nie wszystkie ruchy dziecka są przez nas wyczuwalne. Spokojnie- relaks, cos słodkiego i doczekacie się mocnych kopniaczków:)

jest dokładnie tak jak mówisz...ale jakby nie patrzeć to zawsze jest stres dla nas jak dzidziolki mało kopią

Nie wolno się tak przejmować! :no: Maluchy czują Wasz stres i wtedy też są mniej aktywne. Poza tym to chyba tak jak z nami: czasem mamy gorszy dzień, jesteśmy leniwe i najlepiej przeleżałybyśmy cały dzień pod kocem. Aestima ma rację: położyć się, odpocząć, podjeść czekolady i czekać na kopa :happy: Ja często prowokuję Małego-pukam mu delikatnie palcem w brzuch...często nie pozostaje dłużny ;-)

trashka u mnie kakao pamaga,mała chyba lubi,może zjedz coś,po czym zauważyłaś większy ruch dziecka?

reklama
I ja się dołączam do grona mało skopanych w ostatnim czasie.

Ja już pisałam to na głównym wątku.Jak byłam na ostatnim usg to połozna powiedziała że po 25 tygodniu możemy czuć bardziej napinającą sie macice,i bóle pod brzuchem tak jak na okres oraz dziecię może wykazywać mniejszą ruchliwośc.To okres kiedy organizm przygotowuje sie do porodu ,i to są normalne rzeczy.

Do góry