reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

reklama
Dziewczyny gdzie Wasze pociechy najczęściej Was kopią????
Moje od samego początku,czyli od momentu kiedy pierwszy raz poczułam ruch kopie mnie w dolnej częsci brzucha,pęcherz najbardzoej cierpi.Bardzo rzedko przekręca sie i razy czuje wyrzej.Mało też widać te kopniaczki,raczej czuje je w środku.
Jak to jest u Was???

tusenfryd18 u mnie jest podobnie! Jeszcze jakieś 2 tyg temu tylko czułam Ją na pęcherzu... Ale teraz potrafi dać niezłego kopniaka :-) więc pewnie też się doczekasz... Tatuś też już czuł i jaki szczęśliwy był! :happy:

Moja mnie wszędzie kopie, pewnie zależy to od jej ułożenia - dół brzucha, góra brzucha, prawa część, lewa część. Dziś po śniadaniu kopała mnie pod żebrami z lewej strony. Wiercipięta straszna.

Tusen, u mnie różnie:) Są dni, że czuję tylko w środku, jak by Szymek po jelitach mi skakał, czasem kopnie w pęchęrz i od razu muszę siusiu, czasem też tuż przy pipce i mam te słynne "prądy":)) A raz na jakiś czas np. teraz kopie w okolice pępka, aż się brzuch wygina.

mała na pcozątku kopała tylo z lewej. Potem pomału przeniosła się z kopami na środek i neispodziewanie na prawą. Teraz kopie w zasadzie wszędzie... najczęściej gdzieś w okolicy środka ale nie ma na to reguły. Raz z prawej, raz z lewej.

reklama
Moja Julcia kpie w różne miejsca. I zauważyłam, że jak kopie mnie bardzo nisko, gdzieś w okolice pachwin a czuję to jak leżę na boku to te ruchy sa słabo odczuwalne. Natomiast jak kpie mnie wysoko, mniej więcej w okolicach pępka to mi brzuch faluje. Ogólnie to jest u mnie tak, że są dni że Mała kopie stale i często i sa jeszcze dni, gdzie jest leniwa bądz odwrócona gdzieś w stronę mojego kręgoslupa i czuję ją sporadycznie. Jest to strasznie stresujące, bo czasami mam salę gimnastyczną przez dwa dni a potem dwa kolejne spokój i tylko takie małe ruchy. Przeczytałam wiele informacji na ten temat na necie no i jest napisane, że na tym etapie dzidziolki mają jeszcze sporo miejsca i można słabiej czuć ruchy.

Do góry