reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

Lewa, lewa i jeszcze raz lewa:))). Tak sobie tłumaczę, ze Ben będzie lewusem tak jak mama i tatus :-)
gratuluje falujacych brzuszkow. Z niecierpliwością czekam i na to!!

reklama
Moj kopie po calym brzuchu. Najchetniej posrodku (trzecia plec :szok: ), ale jak tata albo siostra przyloza reke to od razu ucieka w bok.

Ja czuję głównie po środku :-) Poprzedniej nocy ja sobie spokojnie spałam, a Tatuś Młodego/Młodej czuł pod palcami przez brzuszek jak Lokator szaleje. :-D Mnie to nic nie rusza. Nie zauważyłam też preferencji kulinarno - muzycznych, bardziej nie lubi jak siedzę czy leżę - spacer ok.

Mój łoobuziak kopie wszędzie- raz z lewej, raz z prawej, czasem na środku coś czuję (może się obraca?), czasem wyżej, czasem niżej:)
Tak w ogóle wpadłam się pochwialić- do tej pory dość słabe były te jego ruchy, ale od 3 dni zaczęły się prawdziwe kopy, a wczoraj wieczorem taki popis odstawił, że szybko zawołałam męża (choć byliśmy pokłóceni) i wyczuł ręką kopniaczka a potem obserwowaliśmy brzuszek i jak mały mocno kopie to brzuch tak troszkę odskakuje do góry (takie jakby wzdrygnięcie). No i tak mały spryciarz pogodził na dobre rodziców:))

hej.u mnie tez wczoraj po lewej stronie wyczułam kopniaka:tak: pod ręką,a potem tylko tak w brzuchu,ale to na pewno było to.

a jak myślicie czy to jak dziecko sie teraz budzi w nocy itd bedzie się przekładać troszkę chociaz na to jak będzie po porodzie?

moja droga,dziecko-noworodek na początku nie odróżnia dnia od nocy i może spać np.jak mój Anti więcej w dzień niż w nocy,o wiszeniu na cycku nie wspomnę:eek:,ale później się normuje.mam sprawdzony sposób na spanie rano dłużej-zasłonić okna ciemnymi roletami,żeby było naprawdę ciemno,wtedy myśli,że jeszcze jest noc.
Antek miał w ciąży często czkawkę,ale później już nie,więc spokojnie:tak:

reklama
Do góry