reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

saffi witaj nasza cicha fanko. Wlasnie sie mialam o to samo zapytac o czym pisalaaestima a mianowicie takie dziwne laskotanie troche ponizej linii pepka. Wydawalo mi sie, ze mote to byc juz te laskotania dzidzi, ale z drogiej strony jak sobie przypomne wizyte to lekarz szukal dzidzi w okolicach znacznie nizszych niz pepek wiec to pewnie nie to. A i zastanawiam sie jak te 14 cm moze sie zmiescic na takiej malej przestrzeni tym bardziej, ze poki co ma duzo miejsca zeby sie prostowac. Dziwne te moje pytania pewnie ale tak mnie to nurtuje.

reklama
Ja malucha czuję znacznie niżej niż pępek. I nie odczuwam tego jako łaskotanie, tylko jako delikatne bardzo puknięcia lub jak to ktoś już określił pękanie banieczek, szczególnie w pozycji gdy siedzę skulona na przykład, czasem też jak leżę na boku. Widocznie dzieciaczek ma za mało miejsca :tak:

Ja w trakcie świąt czułam takie bąbelki, też wydawało mi się że to jelita. Ale teraz nie jestem już taka pewna czy to jelita, czy to maluszek zaczynał zaczepiać kopniaczkami mamę :happy2:

pytałam lekarza o te ruchy i powiedział że w drugiej ciąży szybciej się je czuje wiec niech nie martwią się te dziewczyny które jeszcze nic nie czują

Nadzieja, nie denerwuj się. Zauważ że Misialina jest w ciąży 2 tygodnie więcej niż Ty.
Ja też na razie nie czuję, tak jak pisałam wcześniej czasami takie delikatne pukanie czuję ale baaardzo rzadko. Włąsnie teraz siedząc nieuchomo poczułam ale jak spojrzałam na brzuch to nic więc sama nie jestem pewna czy to dzidzia.

reklama
Nadzieja, ja dopiero w 18 tygodniu poczułam pierwsze ruchy tak naprawdę, a też jestem w pierwszej ciąży. Wiec jeszcze masz trochę czasu.

Do góry