reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

Ja pierwsze ruchy dzidziusia poczułam na początku 16. tygodnia. To tak jakby ktoś mi włożył rękę do brzucha i chciał mnie połaskotać ;) Tak było już kilka razy. A co najciekawsze to jak tylko przyłożę swoją rękę do brzucha to maleństwo od razu się uspokaja :)

Pewnego dnia jak dłużej kucałam przy sprzątaniu to chyba się mojemu dzidziusiowi zrobiło za ciasno i zaczął szaleć po brzuchu, że szok! A ja się prawie rozpłakałam ze szczęścia, że tak to wspaniale czuć! Potem mnie jeszcze coś delikatnie kopnęło :p Oj chyba już ma charakterek... ;)

Przyszłym mamusiom, które nie poczuły jeszcze ruchów życzę cierpliwości! Na taka chwile naprawdę warto czekać! Jak dla mnie to jedna z najpiękniejszych chwil w trakcie dotychczasowej ciąży!
Zobaczycie będzie cudownie!!!

reklama
Czytam, zazdroszczę i czekam :-). Dzisiaj jest nasz 18 tydzień i 1 dzień, a ja dalej czuję jelita a nie Bąbla. Aż wydaje mi się niemożliwe, że niektóre z Was mając za sobą 18 tygodni będą już 2 tygodnie powiadamiane od środka o obecności Maleństwa ;-). A ja dalej nic. I znowu, leżąc w środę na leżance, będę na wdechu czekała aż na USG zobaczę bijące serducho...
A może po prostu takie spokojny Aniołeczek mi się szykuje? :-D

w książkach piszą że ruchy można czuć od 20 tygodnia a tu proszę;-)

ale u mnie tez narazie nic. tylko jelita ciagle daja o sobie znac :p a moze to wlasnie przez nie nie jestesmy w stanie wyczuc tak delikatnych narazie ruchów?

jesli to objaw spokojnych grzecznych mało płaczących bobasów to jestem w siódmym niebie, ze jeszcze nie kopie ;p ;-)

a mnie się wydaje że coś, coś... bo czuć podobnie jak ruchy Natalii w pierwszej ciąży, tylko słabiej, delikatnie, tak że aż mi się wydaje że mi się zdawało... będę obserwować dalej :)

Ja co jakiś czas czuje jak mi się tam coś w brzuchu robi. Czasem jest takie bardziej wyraźne puk. Chociaż zdarza się też tak jak wczoraj że właściwie cały dzień nic nie czułam. Ale miałam baaardzo leniwy weekend więc może dzidziuś też miał lenia. Mam nadzieję że dzisiaj da mi o sobie znać.

Też się ostatnio martwiłam,poszłam na usg i widzę jak mi się tam przewraca i obraca i kopie a ja nic nie czuję. Lekarz powiedział,że jeszcze jest za mały,abym mogła "coś" wyczuć. Czekam cierpliwie na ten 20 tydz.:-)

Już od tygodnia coś tam czułam, ale nie było na tyle wyraźne, żebym od razu była przekonana, że to dzidzia, akle dziś już wiem na pewno ;) U mnie moment wyczucia ruchów dzidziusia przedstawia się następująco ;)

1 ciąża - 16tc
2 ciąża - 16tc :tak:

reklama
Ale macie czadowo:-D

U mnie dalej nic. To znaczy ciągle się coś tam dzieje, ale nie jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie, czy to mała, czy jelitka:sorry2:

Do góry