reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

A u mnie wreszcie dzidzius sie obudzil.Po anginie nie czulam przez 3 tyg ruchow.No czasem jakies smyrniecie .A od wczoraj znow czuje wyraznie jak sie tam pyrga:-)I to kilka razy na dzien .A wczoraj kupilam Luizce kwasne jojo i tak mi posmakowalo ze sama zaczelam jesc .No i zaczelo sie pyrgac .Do tej pory tylko slodziutkie jadlam.Wprowadzilam zmiane i efekt od razu byl:-)A dzis to juz z 5 razy poczulam.No w koncu zaraz 19 tydz sie zacznie.

reklama
Ja czuję moje małe już od jakichś dwóch tyg., ale czasem robi sobie dłuższą przerwę, co mnie oczywiście stresuje jak diabli :szok:.

A więc 16/17 tydzień.

U mnie już prawie prawie czuć przez skórę :) Jeszcze tydzień i powinny dojść kopniaki do ręki ;)

Dziś było śmiesznie, bo Frankowi udało się pierwszy raz w życiu zrobić siku, siedząc na nakładce na toalecie. Oczywiście były brawa i fanfary, a Młodsze Rodzeństwo z wrażenia fiknęło ze cztery koziołki, aż musiałam usiąść ;)

Gratuluje mamusiom, które już czują regularnie ruchy, ja to w sobotę poczułam jakieś smyranie i śmiem przypuszczać, że to może być już TO, póki co się nie powtórzyło, więc cierpliwie czekam na coś konkretnego, regularnego ;-)
.

ja dziś chyba poczułam pierwsze kopnięcia siedząc w autobusie ^^ takie 3 delikatne, takie jakby małe bąbelki pękały... a potem jeszcze jedno takie wyrazniejsze uderzenie od srodka , w sumie nie mam stu procent pewności że to dzidzia, ale intuicja mi podpowiada że to już to ;)

ja sie zastanawiam- bo w 1ciazy w16tyg czulam kopniaki w14 smyrniecia,ateraz tylko smyranie co kilka dni....aniby w 2ciazy wczesniej sie czuje...

Ja oficjalnie wczoraj po raz pierwszy poczułam kopniaki.Dostałam takie 3 mocne z lewej strony:-D
Wcześniej czułam jakieś bulgotania,ale nie wiem czy to była dzidzia czy jelita z moimi gazami:sorry:

reklama
Do góry