reklama
marcia331
Fanka BB :)
U mnie z tymi odczuciami to jest różnie. Na początku miałam wrażenie że coś czuje ale to się pojawiało tak nieregularnie że ciężko powiedzieć. Dzisiaj po kolacji jak sobie siedziałam na łóżku poczułam najpierw takie napięcie w brzuchu jakby się tam dzidziuś nie mieścił, potem to napięcie na chwile ustąpiło, a potem było takie delikatne puk po lewej stronie. Jestem coraz bardziej przekonana że to to Ale ja właśnie najczęściej czuję nie jak leżę tylko jak siedzę, lub w takiej pozycji półsiedzącej. A jeśli już na leżąco to raczej nie na plecach tylko na boku. Jak ja bym chciała czuć to częściej. Hehe ciekawe czy nie będę potem żałowała tych słów ;-)
Z tym słodkim to fakt - dobrze o tym pamiętać przed ktg. Franek mi notorycznie na ktg zasypiał i lekarze się denerwowali, że się nie rusza Wystarczał jeden snikers i już Młody był pełen werwy
Marcia, ja też czuję czasem ruch jako takie napięcie w brzuchu - mam wrażenie, że mi gremlin zaraz przez skórę wyskoczy Ale ostatnio najczęściej to takie delikatne "pukanie" Czekam teraz aż będzie się dało poczuć przez skórę, żeby Mąż też poczuł. Ale na to jeszcze chwilę trzeba poczekać, bo Maluszek musi mieć więcej siły.
Marcia, ja też czuję czasem ruch jako takie napięcie w brzuchu - mam wrażenie, że mi gremlin zaraz przez skórę wyskoczy Ale ostatnio najczęściej to takie delikatne "pukanie" Czekam teraz aż będzie się dało poczuć przez skórę, żeby Mąż też poczuł. Ale na to jeszcze chwilę trzeba poczekać, bo Maluszek musi mieć więcej siły.
marcia331
Znowu, znowu poczułam!!! Takie samo puk jak wcześniej i w podobnej lokalizacji ale się cieszę :-) i wszystkim kobitkom, które jeszcze nie czuja życzę aby się szybko doczekały!! To naprawdę niesamowite uczucie!!!
Moj maluszek tez wlasnie o tej porze zaczyna swoje szalenstwa,ostatnio nawet jak bylismy wieczorem na usg to stal na glowie i robil fikolki,caly dzien nic nie czuje a wieczorami jak klade sie do lozka to on sobie szaleje,daje znać:-)
kruszki
no moja dzidzia jak sie dzis, minute temu poruszyla to nie ma bata
zrobila mi wieksza lewa strone, napiela skore, tak robila moja corcia, jakby sie obkrecala, przytknelam dlon, cudowne uczucie poczulam moje ziarenko numer dwa
caly czas czytalam i czytalam, i tak myslalam kiedy poczuje tak na 100% i jest jak sie ruszac to konkretnie
zrobila mi wieksza lewa strone, napiela skore, tak robila moja corcia, jakby sie obkrecala, przytknelam dlon, cudowne uczucie poczulam moje ziarenko numer dwa
caly czas czytalam i czytalam, i tak myslalam kiedy poczuje tak na 100% i jest jak sie ruszac to konkretnie
zuzia2012
Zaangażowana w BB
Tutaj jeszcze mnie nie było...Moja dzidzie czuje od 18 lutego..czyli od 14 tygodni..i 2 dnia...najczęściej w pozycji pół siedzącej..jak sobie popijam słodkie capucino.....dzidziuś się wtedy budzi..i szalaje..Na razie są to tak zwane trzepotanie motylka..czyli ..ja to odczuwam jako łaskotki od środka...aż po brzuchu się drapie..Jak przyłożę rękę to owszem czuje ale tylko przelewanie się w jelitach...a nie dzidziusia...bo przez powłoki brzuszne jeszcze u mnie jest nie odczuwalne...Musiałabym znaleźć czas na leżenie...ale to nie realne..:-(...Niedługo już wszystkie poczujemy nie tylko ruchy ale i kopniaki po żebrach i żołądku......to dopiero boli....:-)
reklama
dorotak
U mnie ciągle nic, ale pewnie jeszcze z dwa tygodnie, tak koło 17-18 tyg powinnam już czuć i to z 100% pewnością
Podziel się: