reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

U mnie tez bardzo dokladnie juz widac ruchy golym okiem, i nawet staramy sie z M sprecyzowac jaka to czesc ciala Synka:-) przypuszczamy np.ze taka mala okragla czesc to kolanko lokiec lub piastka:-D

reklama
Kochane, dziś mam chyba dzień paranoi,więc zdążę wyczerpać chyba wszystkie możliwe wątki, by wyleczyć swoje lęki i niepewności. Czy Wasze maleństwa też bywają tak mocno ożywione??? Kopią jakby bez opamiętania, w różnych porach dnia, ale czasami z impetem i dość mocno i energicznie? Nie powinnam za dużo czytać, ale gdzieś wyczytałam, że jak dziecko się mało rusza no to powinno niepokoić podobnie jak by się ruszało zanadto. Tylko kiedy to jest zanadto. Może moje dziecko nie potrzebuje aż tyle snu,a może po prostu dziś mi zwyczajnie odbija i wymyślam,jak nie kolkę w brzuchu,to i nadmierną ruchliwość... Ratujcie od zwariowania i postawcie mnie na ziemię :baffled:

MieMie może to po glukozie wariuje, bo byłaś przecież no nie? moja dzisiaj spokojna, a przed chwilą zjadłam mleczko w tubce :sorry2: to kopie mnie już pół h zdrowo we wszystko w co się da :-D

Hehe, mleczko w tubce to potega:-D Ale moja mala szaleje nawet po schabowym czy kiszeniaku:tak: Spi spokojnie tylko jak chodze na spacerze czy na zakupach, bo ja ladnie kolysze, ale tak poza tym to nie ma znaczenia wielkiego pora dnia czy to co zjadlam. I sa dni ze jest leniwa, a innego dnia szaleje i wariuje ale jakos nie martwie sie tym. Jedno jest pewne MieMie, im wiecej czytasz w necie tym wieksze paranoje dopadaja:tak: Jeszcze we wrzesniu zateskinisz za tymi kopniaczkami:-)

Moja córcia też ostatnie dni ma spokojniejsze... byliśmy kilka dnie nad morzem, to szalała prawie ciągle! a w domku przycichła ;)

U mnie to tez zdarzaja sie dni kiedy Malenstwo kopie od samego rana, budzi mamusie i potrafi z przerwami kopac caly dzien czasem mocniej czasem lzej. Ale powiem wam ze jak moj M byl na rybach pare dni to dziecko jakby troszke ucichlo, kapalo ale tak leciutko i zradzie ale tylko M wszedl do domku i dziecko uslyszalo jak mowi to jak mi sie w brzuszku rozbrykalo (byla godz 23.20) to szok. I odkad M jest juz w domku ruchy sa czestsze i mocniejsze. Chyba kocha mocno tatusia ze tak reaguje na jego glos :-D
c do czytania w necie, juz dawno z tego zrezygnowalam bo pozniej chodzilam i sie tylko martwilam, a to dlaczego jeszcze ruchow nie czuje a dlaczego to czy tamto. dalam temu spokoj i slucham swoje organizmu i wiem ze jak jestem spokojna o dziecko to i ono jest spokojniejsze :)
wogole to ja sie smieje bo nasz Maluszek to taki najaktywniejszy jest od godz 22ej wieczorem, czasem jak siedze dluzej to mnie tak po 23ej potrafi ladnie pokopac :)

Mój zaczyna brykać koło 7.30 jak M do pracy wstaje :) no i ja już wtedy spać nie mogę. Daje czadu przy śniadanku, potem przy obiedzie i kolacji, ostatnia aktywność 22-23. Oby mu tak zostało!

reklama
Moj Maly raczej woli pozne pory dnia bo wtedy jest najbardziej aktywny. czasem budzi mnie dosc mocnym kopniakiem ale tak ok.9-10 wiec widac ze lubi pospac tak jak ja:-)

Do góry