reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

ewa - nie martw się, Natka kopała głównie wieczorem, w nocy i nad ranem, prowadziłam później nawet dziennik kopniaków, żeby sprawdzić, czy się pokryje z aktywnością po urodzeniu - i nic sie nie sprzwdziło (na szczęście!) - Natalka od początku nocami dawała pospać a od drugiego miesiąca przesypiała już całe noce bez pobudek (najpierw 22-6 a do dziś 19.30-6.30) - także spoko-loko! :-)

reklama
U mnie się przy Franku sprawdziło. Ale cieszyłam się z tego, bo on właśnie zawsze w nocy spał :) Od drugiego mies. tylko z jedną pobudką, a po 11 przestał wstawać i teraz śpi od 20 do 7-8.
Zobaczymy, co będzie teraz ;)

katjusza ewa, to byłyście wyspanymi mamusiami !!!!!! super !!!!! Mój Jaś to potrafił własnie w nocy czy wieczorem bardzo rozrabiać i tak mu zostało bo po porodzie przez 2 miesiące było wstawanie co GODZINĘ !!!!!! w nocy !! :baffled: no i chyba sie to kurcze pokryło z ruchami :( no a teraz mam jak na razie to samo, czyli ogólnie wieczorem i w nocy czuję kopniaczki, wiec zapowiada sie ciekawie :baffled: choć teraz cały weekend było moje małe baaaardzo aktywne, co narzekałam ze kopało moze 2 razy na 2 dni to teraz co trochę było kop,kop !!:-D

katjusza ewa, to byłyście wyspanymi mamusiami !!!!!! super !!!!! Mój Jaś to potrafił własnie w nocy czy wieczorem bardzo rozrabiać i tak mu zostało bo po porodzie przez 2 miesiące było wstawanie co GODZINĘ !!!!!! w nocy !! :baffled: no i chyba sie to kurcze pokryło z ruchami :( no a teraz mam jak na razie to samo, czyli ogólnie wieczorem i w nocy czuję kopniaczki, wiec zapowiada sie ciekawie :baffled: choć teraz cały weekend było moje małe baaaardzo aktywne, co narzekałam ze kopało moze 2 razy na 2 dni to teraz co trochę było kop,kop !!:-D

szczerze jednak wątpię, czy to miało coś wspólnego z moim zachowaniem ;-) myślę, że Natalka po prostu tak ma i już - i to wcale nie oznacza, że jak zrobię wszystko tak samo przy drugim dziecku, to i tak nie będę miała na odwrót! :-D Szczególnie, że powiedzenie mówi, że "pierwsze jest na zachętę a prawdziwe trudy macierzyństwa poznajesz przy drugim.." :-)

Ostatnia edycja:
ja pare razy poczułam coś jakby w brzuchy mi sie coś przesunelo na odcinku 3-4 cm takie muśniecie, bardzo przyjemne - czy to możliwe, że to dzidzia się ruszyła?? Mamusie podpowiedzcie niedoświadczonej:-D:-D bo wogóle nie wiem czego się spodziewać:zawstydzona/y:

ja pare razy poczułam coś jakby w brzuchy mi sie coś przesunelo na odcinku 3-4 cm takie muśniecie, bardzo przyjemne - czy to możliwe, że to dzidzia się ruszyła?? Mamusie podpowiedzcie niedoświadczonej:-D:-D bo wogóle nie wiem czego się spodziewać:zawstydzona/y:

Milionka - to bardzo możliwe - tak właśnie odczuwa się najczęściej pierwsze ruchy, no i to już ten czas :tak::tak::tak:

U mnie ruchy i aktywność Maksa całkowicie się nie zgadzały. Maks rzadko kiedy w brzuchu się odzywał, nie kopał za mocno w ogóle rzadko kopał i co.... całkowite zaskoczenie. Tajfun a nie dziecko i dziś np pobudki co godzinę :-(
Ilona Maks po porodzie w ogóle nie spał w nocy. Oglądałam o 4 rano rozmowy w toku o 3 leciała nauka jazdy (taki mega stary dokument) nie pamiętam o której ale leciały jeszcze przesłuchania do pierwszego idola :-D Powiem Wam, że ja się dopiero teraz dowiaduję, że może być inaczej :-D i daje mi to nadzieję dużą także dzięki;-)

reklama
Ja czasem czuję dotykanie od środka po prawej stronie. Tydzień temu Małe się chyba zdenerwowało i dało dość mocnego kopniaczka właśnie z prawej. Od tamtej pory czasem coś poczuję, ale jest to delikatne. Nie mogę się doczekac intensywnych ruchów, bo to na pewno mocno mnie uspokoi...
A Wam gratuluję tych szaleństw w brzuszkach :D

Do góry