reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

ehh
oczytałam się do południa i pozazdrościłam tym , które otrzymały już po pierwszym kopniaku
ale nie musiałam długo czekać
pod wpływem emocji w M jak miłość doczekałam się kopniaka prosto pod ręką, którą trzymałam na brzuchu :) dziecko, chyba oglądało ze mną , aż strzeliło kopa w brzuch :-):-D:-)
suuuper :)):tak:

reklama
A mnie dr pocieszył, że dopiero za 3 -4 tygodnie maluch się rozszaleje z kopniakami, a teraz jak daje znać raz na kilka dni to prawidłowo :-)

Ja jeszcze nic...:( myślałam ze czuje ale od paru dni cisza to chyba nie to.jeszcze mnie zdąży dzidziol pokopac ale ja chce już .i tak pięknie o tym piszecie ....poprostu jestem niecierpliwa....i oczywiście gratuluje wszystkich kopniaczkow ,mmocnych i słabych motylkowych i babelkowych ,i tych przelewajacych sie.

Sagaa, a Ty czasem nie masz łożyska na przedniej ścianie macicy? Jak tak to maluch kopie w łożysko i dlatego nie czujesz nic jeszcze;-)

Nie szuszu moje lozysko sie pieknie dzwiglo i jest na swoim miejscu, juz mam dosc czeania stres mnie zżera przed wizytą ....;-(

Nie szuszu moje lozysko sie pieknie dzwiglo i jest na swoim miejscu, juz mam dosc czeania stres mnie zżera przed wizytą ....;-(

Sagga, dzisiaj wizyta? Może być też tak, że czujesz ruchy ale nie wiesz że to właśnie to. Mój Tomuś ostatnio też bardzo nieśmiało się rusza, w ciągu dnia to prawie wcale go nie czuję. Nie martw się, na pewno wszystko jest ok.

Hej Dziewczyny. Mam pytanie, czy kopniaczki Waszych maluszków czujecie też w dolnej części brzuszka bardziej tak jak by w podbrzuszu. Ja czuję w różnych częściach brzucha, ale w dole też i zastanawiam się czy to nie za nisko?

Hej Dziewczyny. Mam pytanie, czy kopniaczki Waszych maluszków czujecie też w dolnej części brzuszka bardziej tak jak by w podbrzuszu. Ja czuję w różnych częściach brzucha, ale w dole też i zastanawiam się czy to nie za nisko?
Ja jak sie kładą to czuje macica od pepka w dół ...czyli gdzieś tam jest dziecko ,no tak wnioskuje...im większe będzie tym kopniaczki bedą wyżej .jak mi sie wydaje ze sie mój mały rusza....ale nie jestem pewna to własnie w podbrzuszu.

reklama

Macica jest bardzo nisko, tuż nad spojeniem łonowym, ja też tam czuję maluszka.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry