reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
sagaa z pewnością na dniach poczujesz ruchy:tak:

Moje maleństwo po kilku dniach ciszy rozszalało się strasznie wczoraj zasnąć nie mogłam, bo jakbym się nie ułożyła to obrywałam kopniaki. I raz po prawej raz po lewej stronie. Nie wiem czy też zauważyłyście u siebie, że jak "nieodpowiednio" usiądziecie, albo się położycie to maluch domaga się zmiany pozycji? Mój już nie raz mi pokazał jak mu się nie podoba:-D

Konkretne ruchy poczułam ok 18 tygodnia , wtedy nie miałam wątpliwości, że to dzidziuś. Aktualnie zaczynam 23 tydz i nawet teraz leżę na lewym boku i czuję jak się wiertoli:))) Czasem w dzień jest spokojna i zaczyna zabawę wieczorem po kolacji, no i poczułam ostatnio, ze ma czkawkę albo... mi się wydawało.

karolaola-ja narazie te ruchy tak lekko czuje ale wlasnie jak siedze ,(a nosze normalne spodnie)to mi sie wydaje ze mnie "pyka" bo ją uciskam.Dzis własnie tak miałam w szkole...pierwszy raz tak duzo sie ruszała.chyba w ciazówki trzeba zainwestowac.Ale ogolnie jak sie rusza to aż nie moge uwierzyc ze to dzidzia...i jak cos zaprzata moja głowe ,chodze jakaś przetrącona-a poczuje jakis ruch -to wtedy wszytsko znika i zycie staje sie piękne ,zapomnianam o czym tak rozmyslałam i co mnie martwilo.

Dali dokładnie nasze maluchy domagają się duużo miejsca, a nie jakiś tam gniecących spodni czy pozycji przykucznej:-D zainwestuj w spodenki super sprawa! I legginsy też polecam;)

a to moja pierwsza ciąża, chuda nie jestem a kopniaki czuję dokładnie od 17 tego tygodnia.
Wcześniej tylko raz dziennie przeważnie wieczorem a od dwóch dni prawie non stop :-)
nie dziwie się Sagaa martwisz bo ja też się ciagle zastanawiałam kiedy kiedy kiedy ale jak widzisz to kompletnie nie ma reguły i musisz jeszcze chwilę poczekać :-)

sagaa-moja przyjaciółka poczuła pierwsze kopniecie okolo 21tyg...potem dlugodlugo nic i dopiero teraz czuje w miare mocno i regularnie a jest w 26

karolaola-własnie apropo leginsow-masz zwykle czy ciązowe??ktos ostatnio pisal ze byl na zakupach i nabyl legginsy i sie wlasnie zastanawialam jakie.Bo jak ja zakładam leginsy i jakas obcislejsza tunike to mi tak strasznie boczki wystaja ze az mnie trafia.

Ja właśnie ostatnio kupiłam legginsy;) ale nie ciążowe, bo w H&M są długie, nie obcisłe na brzuchu i mogę je nosić nawet na cały brzuch, albo pod (ta opcja dobra jak brzuchol urośnie mega) ale polecam Ci coś takiego
LEGGINSY getry CIĄŻOWE WISKOZA długie L/XL (1500339467) - Aukcje internetowe Allegro
, też je zamówię, są niedrogie i wiskozowe(wole je niż bawełniane)

Albo typowo bawełniane:
LEGGINSY getry spodnie CIĄŻOWE 7/8 - XL (1500339471) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
dzieki dzieki....będę szukać własnie albo takich z miekką gumką albo ciążowych ,bo mimo ze jestem źle nastawiona na wielką gumę na brzuchu wiem że będzie figura ładnie wyglądać.

Do góry