reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

Dali, ja mam podobnie. Czytałam że dzieciaczki często ruszają się jak śpimy i wtedy tego nie czujemy. Podobno pomaga położenie się na lewym boku i do 2h poczujesz intensywniejsze ruchy w tej pozycji (przeważnie dzieje się tak po 15min). Mój synek wczoraj ok 12 w nocy dawał tak czadu, że mi brzuch skakał, a o tej porze zwykle śpię i nie poczułabym tego na pewno. Ja tez dość wcześnie poczułam ruchy i myślałam że szybciej będą one regularne. Mój synek w ogóle jakis mało ruchliwy w porównaniu do córci;-)

reklama
Dali najlepiej gdybys porozmawiała o swoich obawach z ginem,po co masz sie zamartwiać.
U mnie sytuacja wyglada tak,że ja pierwsze ruchy wyczułam w 16 tyg. bardzo delikatne ale z tygodnia na tydzień były one coraz to bardziej wyczuwalne i było ich więcej.Mój synuś jest bardzo aktywny już od wielu tygodni i to przez cały dzień oczywiście z przerwami ale nie są to długie przerwy 1-2 godź.czasami są to delikatne ruchy i pływanko a czasami porządne kopniaki z akrobacjami aż cały brzuch mi chodzi i się odkształca:tak:.aaa i zapomniałabym jak chodzę to wtedy przeważnie śpi i nie czuję zazwyczaj ruchów.
Nie wiem może jest to sprawa indywidualna,ale najlepiej spytać gina.

Ostatnia edycja:
No właśnie z chęcią bym się zapytała lekarza jak to wygląda...i posluchala serduszka.Juz sama nie wiem,czy to jak szybko poczujemy ruchy ma wplych na ich czestotliwosc w pozniejszym czasie.

U mnie bobasek wierci się podobnie jak u LANY. Od 2 tygodni jest bardziej aktywny, przerwy robi sobie może 1-2h no i w nocy. Dzisiaj nawet kopał nóżkami i rączkami bo czułam go po dwóch stronach. Jak za długo się nie odzywa to już się zaczynam niepokoić. Po ostatnich przygodach ze szpitalem jak wstaję rano to czekam z niecierpliwością aż się obudzi i da mamie znać.

Ja czuję moje maleństwo dość intensywnie, ale np. wczoraj miał zdecydowany "przestój". Niepokoiło mnie to, więc w zasadzie non-stop jadłam coś słodkiego, bo jak wiadomo wtedy powinien bardziej brykać. Ale wczoraj nawet to nie działało.
Dziś od rana jest ok, przy czym zaliczyłam pobudkę ok 6.00 bo akurat wtedy postanowił poćwiczyć akrobacje.

Moj syn ma dni lenistwa i dni niezlego szlenstwa jakos nie przywiazuje do tego wagi wazne ze w ogole go czuje :-) a jesli chodzi o reguralnosc z tego co sie doinformowalam to od 28 tyg powinny takowe byc;-)

a u mnie Pindzia faktycznie mieszka piętro wyżej.
Raz że właśnie puka pod pępkiem.
A dwa.. chyba jest to widoczne gołym okiem bo balon brzuchowy przesunął mi się dużo wyżej pod cycki :nerd: w niedziele miałam ubraną moją wiosenną kurtkę..dziś już się nie zapiełam na guzik pod cyckami (na przeponie).. po 5 dniach !! może to też tłumaczy to kłucie.. w 5 dni tak powiększyć przeponowy obwód?

Marcelinaa to całkiem możliwe że balon brzuchowy przesunął się pod cycki, to macica cały czas rośnie (bo dzieciątko rośnie) i rozpycha na boki i górę inne narządy np. jelita

Dziewczyny, od 2-3 dni czuję dużo słabsze ruchy maleństwa-dwa, trzy razy na dobę..Jadłam słodkie, żeby synka pobudzić dzisiaj i nic..Miała któraś z Was aż takie przestoje..? Nie wiem czy jechać izbę przyjęć czy nie...Trochę mnie to martwi..

reklama
Szuszu - może Ciebie to pocieszy,ale ja mam identycznie. Synek jest bardzo żywy np. 3 dni pod rząd,a potem 2 dni ma ciche dni,że da mi znać rano i np.wieczorem i tyle. Wydaje mi się,że to jest normalne,ale wiem też ,że nigdy nic nie wiadomo. Póki co ja się tym na razie nie stresuje.

Do góry