Dali, ja mam podobnie. Czytałam że dzieciaczki często ruszają się jak śpimy i wtedy tego nie czujemy. Podobno pomaga położenie się na lewym boku i do 2h poczujesz intensywniejsze ruchy w tej pozycji (przeważnie dzieje się tak po 15min). Mój synek wczoraj ok 12 w nocy dawał tak czadu, że mi brzuch skakał, a o tej porze zwykle śpię i nie poczułabym tego na pewno. Ja tez dość wcześnie poczułam ruchy i myślałam że szybciej będą one regularne. Mój synek w ogóle jakis mało ruchliwy w porównaniu do córci;-)
reklama
LANA
Fanka BB :)
Dali najlepiej gdybys porozmawiała o swoich obawach z ginem,po co masz sie zamartwiać.
U mnie sytuacja wyglada tak,że ja pierwsze ruchy wyczułam w 16 tyg. bardzo delikatne ale z tygodnia na tydzień były one coraz to bardziej wyczuwalne i było ich więcej.Mój synuś jest bardzo aktywny już od wielu tygodni i to przez cały dzień oczywiście z przerwami ale nie są to długie przerwy 1-2 godź.czasami są to delikatne ruchy i pływanko a czasami porządne kopniaki z akrobacjami aż cały brzuch mi chodzi i się odkształca.aaa i zapomniałabym jak chodzę to wtedy przeważnie śpi i nie czuję zazwyczaj ruchów.
Nie wiem może jest to sprawa indywidualna,ale najlepiej spytać gina.
U mnie sytuacja wyglada tak,że ja pierwsze ruchy wyczułam w 16 tyg. bardzo delikatne ale z tygodnia na tydzień były one coraz to bardziej wyczuwalne i było ich więcej.Mój synuś jest bardzo aktywny już od wielu tygodni i to przez cały dzień oczywiście z przerwami ale nie są to długie przerwy 1-2 godź.czasami są to delikatne ruchy i pływanko a czasami porządne kopniaki z akrobacjami aż cały brzuch mi chodzi i się odkształca.aaa i zapomniałabym jak chodzę to wtedy przeważnie śpi i nie czuję zazwyczaj ruchów.
Nie wiem może jest to sprawa indywidualna,ale najlepiej spytać gina.
Ostatnia edycja:
U mnie bobasek wierci się podobnie jak u LANY. Od 2 tygodni jest bardziej aktywny, przerwy robi sobie może 1-2h no i w nocy. Dzisiaj nawet kopał nóżkami i rączkami bo czułam go po dwóch stronach. Jak za długo się nie odzywa to już się zaczynam niepokoić. Po ostatnich przygodach ze szpitalem jak wstaję rano to czekam z niecierpliwością aż się obudzi i da mamie znać.
Ja czuję moje maleństwo dość intensywnie, ale np. wczoraj miał zdecydowany "przestój". Niepokoiło mnie to, więc w zasadzie non-stop jadłam coś słodkiego, bo jak wiadomo wtedy powinien bardziej brykać. Ale wczoraj nawet to nie działało.
Dziś od rana jest ok, przy czym zaliczyłam pobudkę ok 6.00 bo akurat wtedy postanowił poćwiczyć akrobacje.
Dziś od rana jest ok, przy czym zaliczyłam pobudkę ok 6.00 bo akurat wtedy postanowił poćwiczyć akrobacje.
Marcelinaa
Fanka BB :)
a u mnie Pindzia faktycznie mieszka piętro wyżej.
Raz że właśnie puka pod pępkiem.
A dwa.. chyba jest to widoczne gołym okiem bo balon brzuchowy przesunął mi się dużo wyżej pod cycki w niedziele miałam ubraną moją wiosenną kurtkę..dziś już się nie zapiełam na guzik pod cyckami (na przeponie).. po 5 dniach !! może to też tłumaczy to kłucie.. w 5 dni tak powiększyć przeponowy obwód?
Raz że właśnie puka pod pępkiem.
A dwa.. chyba jest to widoczne gołym okiem bo balon brzuchowy przesunął mi się dużo wyżej pod cycki w niedziele miałam ubraną moją wiosenną kurtkę..dziś już się nie zapiełam na guzik pod cyckami (na przeponie).. po 5 dniach !! może to też tłumaczy to kłucie.. w 5 dni tak powiększyć przeponowy obwód?
Dziewczyny, od 2-3 dni czuję dużo słabsze ruchy maleństwa-dwa, trzy razy na dobę..Jadłam słodkie, żeby synka pobudzić dzisiaj i nic..Miała któraś z Was aż takie przestoje..? Nie wiem czy jechać izbę przyjęć czy nie...Trochę mnie to martwi..
reklama
T
taycia
Gość
Szuszu - może Ciebie to pocieszy,ale ja mam identycznie. Synek jest bardzo żywy np. 3 dni pod rząd,a potem 2 dni ma ciche dni,że da mi znać rano i np.wieczorem i tyle. Wydaje mi się,że to jest normalne,ale wiem też ,że nigdy nic nie wiadomo. Póki co ja się tym na razie nie stresuje.
Podziel się: