reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
Ja czuję , ale bardzo słabiutko i niezbyt często . Tak jak czytałam wasze opisy to aż zazdroszczę :-) . Tyle tylko że ja mam łożysko na ścianie przedniej i całkiem prawdopodobnie to jest właśnie przyczyną .. Ale w środę do lekarza idę i się wypytam :)

gosiek071-też tak słyszałam ,że jak łożysko na przedniej ścianie to słabsze ruchy bobaska moga być wyczuwalne-nic się nie martw napewno wszystko jest O.K.
Dla własnego spokoju pytaj o wszystkie wątpliwości swojego gin.

OLI, SZUSZU no to zwracam honor...i juz rozumiem co znaczy 10 na godzine, dzieki za wyjasnienie

Od kilku dni miałam kłucie brzucha.
Pindzia kopała ostro ale tuż nad spojeniem..jak zawsze.
Dziś jest dziwnie bo jest dużo wyżej- w połowie między spojeniem a pępkiem.
Czy to mozliwe, że mi się w końcu łożysko podniosło????
Okaże się w sobotę, ale tak pytam, z ciekawości..

Od kilku dni miałam kłucie brzucha.
Pindzia kopała ostro ale tuż nad spojeniem..jak zawsze.
Dziś jest dziwnie bo jest dużo wyżej- w połowie między spojeniem a pępkiem.
Czy to mozliwe, że mi się w końcu łożysko podniosło????
Okaże się w sobotę, ale tak pytam, z ciekawości..

Nie jest to chyba kwestia łożyska, a samej Pindzi która jest większa i dlatego ruchy odczuwasz wyżej:-)

Marcelinaa-mi lekarz powiedział,żę łożysko tak do 24-25 tyg.może być nisko i nie jest to nic dziwnego i póżniej po tych tygodniach zazwyczaj podnosi się wyżej-więc spoko ,nic sie nie martw napewno wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
niechce byc panikara ale sprawa wyglada tak:pierwsze ruchy czulam kolo 17,18 tyg...czyli dosc wczesnie ,delikatne babelki pare razy na pare dni...potem pykanie tez z przerwami ale coraz czesciej...potem czasem dostalam prawdziwego kopniaka, ale tez nie regularnie.myslalam ze teraz juz nie bedzie takich przestojow i ze coraz czesciej i mocniej bede czula...ale ostatnie pare dni jakos słabo czuje moją małą ,dzis np.moze z dwa razy kopnela ale to bardzo delikatnie.Ogolnie jak to jest od kiedy sa regularne ruchy,mam sie martwic?bo niektore mamy przeciez w 20tyg jeszcze nie czuja maluszkow i to jest ok,ale ja myslalm ze jak sie wczesniej wyczuje tym szybciej sa one regularne.Oj moze panikuje!!!

Do góry