reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
maggie dlatego się nie martwię, bo wiem, że tak może się zdarzyć i czuję, że jest wszystko dobrze ;-)

A ja mam teraz duży stres i cisza nastała, mój maluszek od dwóch dni siedzi cicho :-(

Oli - u mnie maleństwo przez ostatnie 3 dni jest jakieś bardzo spokojne.. dzisiaj tylko kilka razy dał/a znać o sobie po zjedzeniu słodkiego... nie lubię jak się nie odzywa :-(

Akutan ja na swoje 1 ruchy czekalam do 23 tyg dokladnie w 22t3d ciazy dal o sobie znac wiec mysle ze lada chwila i Twoj Wktorek sie odezwie;D Mój wczoraj szalał poza tym w nocy tez dawal caly czas po sobie znac a dzis prawie caly dzionek odpoczwa ;-)

To prawda, ze maleństwa też miewają gorsze dni i wtedy mniej się ruszają. Mój gin mówił, że dopiero po 28 tygodniu każdą przerwę w ruchach trzeba obserwować i jak 2-3 dni nie będzie żadnego ruchu (ale podkreślił, że żadnego jak choćby jeden kopniak będzie to nie ma stresu) to wtedy trzeba się zgłosić.
Mój póki co szaleje kilkanaście razy na dobę i wczoraj nawet przyjaciółka poczuła solidnego kopniaka. Lubię ten skaczący brzuch :-D

To prawda, ze maleństwa też miewają gorsze dni i wtedy mniej się ruszają. Mój gin mówił, że dopiero po 28 tygodniu każdą przerwę w ruchach trzeba obserwować i jak 2-3 dni nie będzie żadnego ruchu (ale podkreślił, że żadnego jak choćby jeden kopniak będzie to nie ma stresu) to wtedy trzeba się zgłosić.
Mój póki co szaleje kilkanaście razy na dobę i wczoraj nawet przyjaciółka poczuła solidnego kopniaka. Lubię ten skaczący brzuch :-D

Tonya, nie do końca się zgodzę...mi lekarze zarówno w I jak i obecnej ciąży mówili, że w zasadzie już po 26tc należy liczyć ruchy i powinno być ich ok 10/h. Jak 2-3 dni dzidzia wykona jeden kopniak to moim zdaniem coś jest nie tak, wkażdym razie ja już dawno byłabym na izbie przyjęć (oczywiście mówię tu on ciąży powyżej 26tyg).
A po 26tyg ruchy stają się na prawdę regularne.
Moja Wiki ruszała się w zasadzie cały czas;-)

reklama
no ja zdecydowanie z tych samych zapobiegających kobitek co szuszu888 a nawet bardzo panikujących i gdyby mój maluch przez cały jeden dzień mnie nie kopnął to wieczorem tego samego dnia byłabym już w szpitalu:szok:,tym bardziej ,że jest bardzo aktywny od samego początku tzn.od kiedy czułam pierwsze ruchy(16 tydź.)

Do góry