reklama
nie może być inaczejmaggie dlatego się nie martwię, bo wiem, że tak może się zdarzyć i czuję, że jest wszystko dobrze ;-)
T
taycia
Gość
A ja mam teraz duży stres i cisza nastała, mój maluszek od dwóch dni siedzi cicho :-(
Oli - u mnie maleństwo przez ostatnie 3 dni jest jakieś bardzo spokojne.. dzisiaj tylko kilka razy dał/a znać o sobie po zjedzeniu słodkiego... nie lubię jak się nie odzywa :-(
sagaa31
Fanka BB :)
Akutan ja na swoje 1 ruchy czekalam do 23 tyg dokladnie w 22t3d ciazy dal o sobie znac wiec mysle ze lada chwila i Twoj Wktorek sie odezwie;D Mój wczoraj szalał poza tym w nocy tez dawal caly czas po sobie znac a dzis prawie caly dzionek odpoczwa ;-)
Tonya
Zadowolona z życia :)
To prawda, ze maleństwa też miewają gorsze dni i wtedy mniej się ruszają. Mój gin mówił, że dopiero po 28 tygodniu każdą przerwę w ruchach trzeba obserwować i jak 2-3 dni nie będzie żadnego ruchu (ale podkreślił, że żadnego jak choćby jeden kopniak będzie to nie ma stresu) to wtedy trzeba się zgłosić.
Mój póki co szaleje kilkanaście razy na dobę i wczoraj nawet przyjaciółka poczuła solidnego kopniaka. Lubię ten skaczący brzuch
Mój póki co szaleje kilkanaście razy na dobę i wczoraj nawet przyjaciółka poczuła solidnego kopniaka. Lubię ten skaczący brzuch
To prawda, ze maleństwa też miewają gorsze dni i wtedy mniej się ruszają. Mój gin mówił, że dopiero po 28 tygodniu każdą przerwę w ruchach trzeba obserwować i jak 2-3 dni nie będzie żadnego ruchu (ale podkreślił, że żadnego jak choćby jeden kopniak będzie to nie ma stresu) to wtedy trzeba się zgłosić.
Tonya, nie do końca się zgodzę...mi lekarze zarówno w I jak i obecnej ciąży mówili, że w zasadzie już po 26tc należy liczyć ruchy i powinno być ich ok 10/h. Jak 2-3 dni dzidzia wykona jeden kopniak to moim zdaniem coś jest nie tak, wkażdym razie ja już dawno byłabym na izbie przyjęć (oczywiście mówię tu on ciąży powyżej 26tyg).
A po 26tyg ruchy stają się na prawdę regularne.
Moja Wiki ruszała się w zasadzie cały czas;-)
reklama
LANA
Fanka BB :)
no ja zdecydowanie z tych samych zapobiegających kobitek co szuszu888 a nawet bardzo panikujących i gdyby mój maluch przez cały jeden dzień mnie nie kopnął to wieczorem tego samego dnia byłabym już w szpitalu,tym bardziej ,że jest bardzo aktywny od samego początku tzn.od kiedy czułam pierwsze ruchy(16 tydź.)
Podziel się: