reklama
Marcelinaa
Fanka BB :)
Moje dziecko zwariowało czy jest możliwe żeby co 2 sekundy kopała mnie w 3 różne części brzucha ?
Marcelinaa
.. aż strach się bać !
Tonya
Zadowolona z życia :)
he he no troche prawdy w taym jest, moja corcia moze nie szalala (i teraz tez nie szaleje raczej), ale miala swoje godziny czuwania i aktywnosci ktora zazwyczaj zaczynaly sie okolo 24.00 i wiecie co? jak sie urodzila, to przez pierwszy miesiac albo i dluzej nie mogla zasnac wieczorem, jejku ile musialam ja nanosic na rekach, padala dopiero z zegarkiem w reku o 2 w nocy...
teraz ruchy slabe ale za to tez w godzinach popoludniowych wiec moze synus bedzie o lepszych godzinach gotowy do lulania..
a tak na powaznie, to dowiedzialam sie wczoraj z opisu ze mam lozysko ulozone na przedniej scianie macicy, i co ciekawe wyczytlam w internecie ze to moze byc powodem ze ruchy dziecka sa slabiej wyczuwalne (u mnie nie ma mowy jak u Was o wybrzuszeniu czy takich intensywnych ruchach jak Wy opisujecie) bo miedzy brzuchem a dzieckiem jest wlasnie lozysko (zwykle ustawia sie na tylnej scianie macicy) ktore dziala jak airbag. ciekawa jestem czy tak bedzie do konca ciazy czy ruchy beda intensywniejsze...
Susumali ja tez mam łozysko na przedniej ścianie, ale czuję kopniaczki aż miło, a i wybrzuszenia na brzuchu mam jak się przekręca, więc chyba nie ma reguły :-)
Mój to chyba też ma niezły temperament sądząc po ilości i intensywności ruchów, jak mówicie, że tak zostaje po porodzie to faktycznie będzie się działo....;-)
Karolinkaz
Ten dzień już niedługo!:)
Oby nie zostawało tak po porodzie. Mnie mała budzi z samego rano, po czym szybciutko zasypiamy a wieczorem potrafi fikać aż do zmęczenia. Dzisiaj byłam na EKG jak sie położyłam to takie fajne wybrzuszenie zobaczyłam;D Ale miałam przy tym radochę:-)
Karolinkaz
Ten dzień już niedługo!:)
A od wczoraj mała Frania zaczęła być odczuwalna ręką Budzę wczoraj M żeby sobie poczuł ucieszył jak się wierciła- a dzisiaj? Nawet o tym nie pamięta... No jak tak można! Chyba był za bardzo zaspany:-)
Marcelinaa
ja cały czas czekam aż mąż będzie mógł poczuć Pindzię.. ja już od 3 dni czasami czuję przez ręke, więc pewnie lada dzień on też poczuje.
Dzisiaj też pierwszy raz widziałam jak mi brzuch podskakiwał jak mała szalała...:-)
Dzisiaj też pierwszy raz widziałam jak mi brzuch podskakiwał jak mała szalała...:-)
reklama
Podziel się: