reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

reklama
hej

i ja już czuje ruchy maluszka (od soboty), tak bardzo się ciesze, choc na początku miałam watpliwości, ale juz teraz jestem przekonana że to jednak ONO :happy2::happy2::happy2:

dziś mam usg, to jeszcze ujrze tego fikajacego człowieczka :happy2:

pycha, gratulacje:))

Ja też myślałam, że czuję jak maluch bryka ale położna w instytucie powiedziała mi że to niemożliwe i najwcześniej poczuję w 16 tc ale czegoś takiego w życiu nie czułam więc co to było?:-)
A dzisiaj ruszył kamol w prawej nerce i lewituję nad ziemią z bólu ale trzymam się twardo muza głośno i wyję jak trzeba...

sanya: kurcze, trzym się, niech ci to wytną jak szybko będzie można... jejku.. żal mi ciebie...
...ja miałam w woreczku żółciowym, ale przed ciążą zrobiłam z tym porządek, bo też mogłabym teraz wyć...
powodzenia:tak:

a ja, hm... rybich ogonków nie czuję, jak się położę wieczorkiem to mam wrażenie że mi "coś" buszuje po brzuszku w dole właśnie, zresztą często mi się "coś takiego wydaj" niech to będzie to pseudoburczenie bez burczenia:cool2: ale czekam na te faktyczne stukanie od środka:tak:
ja myślę że po tym co widziałam na usg, chodzi mi o ruchliwość mojego maluszka, to moja wyobraźnia działa:cool2:

Obawiam się, że jednak nie będzie na razie operacji woreczka, bo się boją operować w tak wczesnej ciąży takie odniosłam wrażenie.Ale jak znowu dostanę aaku to już nie będzie zlituj się:no:
Dziękuję za ciepłe słowa działają lepiej niż termofor:-)

Gratulacje mamusiom które czują ruchy :-) Super tak wcześnie :-)
Ja w 1 ciązy czułam w 16 tc, więc też dość wcześnie. Teraz czuję tylko jak mi się wszystko w brzuchu przemieszcza :-D

Obawiam się, że jednak nie będzie na razie operacji woreczka, bo się boją operować w tak wczesnej ciąży takie odniosłam wrażenie.Ale jak znowu dostanę aaku to już nie będzie zlituj się:no:
Dziękuję za ciepłe słowa działają lepiej niż termofor:-)

mnie też lekarka wystraszyła i dzięki Bogu skutecznie, na tyle że sama dałam się pociąć... Myślę że musisz po prostu wytrwać do drugiego trymestru i poczekać na zgodę gina i chirurga... Warto myślę usunąć te kamyczki, nawet w ciąży, bo wiem że robią takie operacje, bo im ciążą większa tym sama wiesz...
trzymam więc za ciebie kciuki,
wszystkie grzejemy twoje nereczki najlepiej jak możemy:tak:

Ja w 1 ciązy czułam w 16 tc, więc też dość wcześnie. Teraz czuję tylko jak mi się wszystko w brzuchu przemieszcza :-D
ooo, to czujesz tak jak ja, ale tylko jak się "wsłucham" ... ja w pierwszej niestety dopiero w 20 więc jak teraz będzie np w 18 to i tak się ucieszę:-)

Dziewczyny, buszuje!!!!!!!!!!!
Pomylić się nie mogę, czuję jak buszuje tak już 3 dzień. Najpierw mnie załaskotało od środka, leżałam, słuchałam, a teraz to już normalnie buszuje jak nie wiem co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, buszuje!!!!!!!!!!!
Pomylić się nie mogę, czuję jak buszuje tak już 3 dzień. Najpierw mnie załaskotało od środka, leżałam, słuchałam, a teraz to już normalnie buszuje jak nie wiem co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eee.. to super!!!
coraz więcej mamuś czuje ruchy swoich dzidz:tak: u nas w dalszym ciągu nic...

reklama
Wow!! Anaklim, Pycha - super!! Ja już nie mogę sie doczekać....

Sanya - strasznie Ci współczuję, tak sie biedna nacierpisz.... Wierzę, że jakby sie dało, to każda z nas chętnie by Ci pomogła... A może Ty rzeczywiście czujesz juz Dzidziulka? Mówisz, że taka szczuplutka jesteś, no i chudniesz bidulko, a mały byczek przeciesz rośnie!

Do góry