reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Własnie- jak to jest..Wy czujesie sowje Malenstwa wszedzie..a ja zawsze w jednym miejscu..na dole po prawej stronie ( tam ostatnio Niuńka miała rączki:)..Raz tylko poczułam kopniaka koło pępka:):)

reklama
witam dziewczynki ja poczulam maluszka 20 stycznia dzien przed swoimi inmieninami pozniej 22 stycznia i od tamtej pory nic a moze mi sie tylko wydawalo ze to maluszek juz sama nie wiem do lekarza ide 1 lutego na usg a go ginekologa mojego 8 lutego a na usg gdzie zobaczas czy maluszek ma jakies wady ide 28 lutego i kosztuje mnie to 300 zł ale podobno jest to jeden z leprzych lekarzy w warszawie ktory ja powie ze maluszek jest zdrowy to rodzi sie zdrowy ale co z tymi ruchami jak wymialyscie bo si troche martwie

a moze jest tak ze osobu szczupłe szybcie poczuja maluszka niz osoby troche grubsze ja nie bylam bardzo szczupła przed ciąża ale tez nie bylam strasznie gruba musze sie jakos pocieszac wiem ze maluszek jeszcze jest malutki i kreci sie wszedzie ale jak bym go czula to bym wiedziała ze jest wszystko wporzadku a tak to musze czekac i myslec

agusia24, pewnie idziesz do dr. Roszkowskiego ?? Uważaj bo podobno jest mało sympatyczny, ja chodzę tez tam do gabinetu ale do dr. Garwolińskiego (też podobno swietny jak nie lepszy-oni razem przyjmują), za to dr. garwoliński przesympatyczny Pan i faktycznie powiedział mi wszystkooooooo, dokładnie, czy jakieś wady, czy może byc wodogłowie, czy zespół downa, powiedział o kazdej cześci (wątroba, żoładek itp) jak byłam w 21 tyg ciazy, naprawde polecam. Weź kasete video bo nagrywaja w cenie. Aha, u dr. Garwolińskiego usg kosztuje 200 zł, czyli zawsze taniej. Pozdrawiam, papapapa

Ja byłam na 3,4D w LIMie i faktycznie leżałam ok 50 min i pani doktor bardzo dokładnie wszystko opisała ale.... tylko raz spojrzaqła miedzy nóżki, szybko stwierdziła ze nic nie widać bo za wcześnie (21tc) :-[ No i musze iść teraz w piątek na kolejne bo chce płeć znać ale już nie do LIMu napewno. 180zł tam kosztuje 3,4D.

No nas gin dzisiaj tez zastrzelił ceną - 200 zł zaśpiewał!! a to nie Warszawa...myslałam że będzie co najwyzej 150 bo za zwykła wizytę bierze 60 zł!!

A co do ruchów - słuchajcie, jak ja swojego maluszka dzis zobaczyłam jaki jest wtulony w łożysko, obrócony tyłem - tzn pupką i pleckami do nas - do góry brzucha, to się nie dziwie ze ostatnio mniej go czuje - musiałabym jego ruszające się nózki i łapki poczyć gdzieś na plecach - na kręgosłupie? sama nie wiem - co jest z tyłu za macicą? A może jelitka? to by nawet pasowało bo mi coś od dwóch dni tak nie najlepiej funkcjonują...zaraz dorzuce jego zdjęcia na odpowiednim wątku :)

basiu dokladnie tam sa same jelitka wiec kopie Ciebie pewnie po flaczkach ;) Moze sie odwroci niedlugo i bedzie kopal w brzuszek

No i czuję jeszcze lekkie smyranie małych stópek (domyślam się że to one tam są ;) ) z lewej w okolicach jajnika :) Poza tym od kilku dni sensowniejszych kopniaczków w okolicach pępka i wyczuwalnych na brzuszku nie było - i widać nie ma się co martwić bo na usg wszystko ok :D

reklama
Jejuś - Aneczko - hahaha- TY o flaczkach.., a ja nie doczytalam - rzuciło mi sie to słowo i jejuś- ja marzę o flaczkach!!!!!!!!!!!!!! o zupce takiej;)!!!!!!! O nie! Juz teraz! ( mamci podpowiem by ugotowała:)..bo mój mąż nie lubi ::) i wpasuję się do niej na obiadek:)- tylko, to dopiero po południu...mamcia w pracy... :(

Do góry