reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

Mój skarbuś to ogólnie jest taki mały leniwiec... Rano trochę pokopie, popołudniu jakoś nie bardzo mu się chce. Uaktywnia się wieczorem... No i w nocy-tak gdzieś między 3 a 4.
Nieraz zdarzają się dni, że zaczynam się martwić, ale przeważnie wieczorem wszystko wraca do normy:-)

reklama
Moja Haneczka też wieczorkiem lubi najbardziej szaleć.Wczoraj to między 24 a 1 w nocy szalała i rano o 6 jak się przebudziłam to też kopniaki trenowała.Ale jak ktoś przykłada rękę to już przestaje.:-)

:-) Nie ma nic piękniejszego niż te kopniaczki. Moja dzidzia ma stałe pory, najpierw o 10, później koło 13, następnie po obiadku i koło 20. W nocy pewnie też harcuje ale mi to nie przeszkadza i sobie śpię :))

:-) Nie ma nic piękniejszego niż te kopniaczki.

swieta prawda :) nie ma nic piekniejszego. i dla mnie to jest niesamowite :) jak juz zacznie sie ruszac to moge sie wpatrywac w brzuch bez przerwy i dotykac, a czasami to nawet godzine tak leze i sobie patrze i dotykam i takie to jest cudowne :) czasami jak sie w nocy budze to mi wogole nie przeszkadza ze mnie maly ze snu wyrwal :) i tez dotykam brzucha i czekam na odpowiedz :) naprawde to jest niesamowite :)

Ciesze sie bardzo,ze macie takie cudowne przezycia.
Ja sie dolaczam.Leo jest niesamowicie aktywny,ale tez sobie czasem wybierze taka pore,ze szkoda slow(np.2 w nocy).Dostaje silne "kopniaki",ale jednak najlepsze sa momenty kiedy czuje malenkiego doslownie od prawej do lewej,od dolu do gory.Obraca sie,przesuwa konczynami itp...Mysle,ze o ile dobrze pamietam,to jest ciut bardziej aktywniejszy niz byla V :tak:a jej nic nie brakowalo :-D Aktualnie moje dziecie kladzie mi sie w takich pozycjach,ze czesto czuje odretwione zebra,nie mowiac ze w czasie jedzenia mnie troche pouciska...ale jak dla mnie to super sprawa i wogole mi to nie przeszkadza,a wrecz przeciwnie :tak::tak::tak:

Nom mój Babol nauczył się przeciągać i czuję go w dwóch różnych końcach macicy :/ po czym jak juz się przeciągnie zaczyna sobie dreptać i to akurat mi po więzadłach... W ciągu doby obraca mi się z dwa razy. Dobrze czuć gdzie ma nóżki i raz są one pod żołądkiem a raz na pęcherzu ( te dwa miejsca lubi najbardziej )
Jeny co to będzie jak on będzie ważył ponad 3kg :szok::szok::szok::szok::szok: nie wytrzymam chyba :p:p

nasz mały też aktywny ponad miarę i jak najbardziej mi to odpowiada:-):-):-) choć czasem kopniaki w pęcherz i jego okolice nie są przyjemne to i tak sprawiają mi radość bo najważniejsze że daje o sobie znać:-D teraz też mnie bombarduje i brzusio lata uwielbiam na to patrzeć:tak:

reklama
Do góry