reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy dziecka

Maluszki przewaznie kopią w nocy, bo w ciagu dnia jak chodzimy to maja kołyske w brzuszku i zasypiają...Tymon w brzuchu tez nocami nie dawał spac...pod koniec ciazy juz z bolu nie raz płakałam...był ułożony miednicowo i kopał mnie po nerkach i pęcherzu...:-)za to jak sie urodził, czysty aniołek...przez 5 tygoni karmiłam piersią i wstawał w nocy co 3-4 godziny, szybkie karmienie i zaraz zasypial...a po 5 tygodniach jak byl na butelce to od razu przesypial cała noc...od 20.00-21.00 do 8.00-9.00 do teraz tak mu zostało :-) Śpioszek mały :-)

Pozatym mowi sie ze jaka ciąża takie dziecko....Ja nie pracowałam w ciąży, bardzo chcialo mi sie spac i mały tez jak sie urodził był bardzo spokojny....
Moja kolezanka cała ciąże przepracowała, w ogole miała mnostwo energii, biegala po sklepach, wiecznie sprzatala i urodzila mala złośnice :-)
Ja oczywiscie nie wierze w takie rzeczy ale trzeba przyznac ze w kilku przypadkach sie sprawdziło wiec uwazajcie !!!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
claudia ty mnie nie strasz :) W pierwszej ciąży dużo leżałam, odpoczywałam i przez pierwsze dwa tygodnie moje kochanie było złotym dzieckiem, jadło i spało, a po dwóch tygodniach zaczął się cyrk na kółkach, bywało i tak, że przez trzy godziny na przemian trzymaliśmy ją na rękach, bo gdy tylko próbowaliśmy ja odłożyć do łóżeczka to zaraz był okropny krzyk, a kiedy nauczyła się chodzić tzn: od razu biegać, to musiałam mieć oczy dookoła głowy i biegałam za nią na spacerach z językiem na brodzie. Kazdy mi powtarzał, że drugie na pewno bedzie spokojniejsze i tego się trzymam, bo nie wiem jak sobie dam rade z dwoma takimi urwisami. Teraz mam pełno energii, pewnie jak by się dało to bym nawet biegała:), ciekawe co to będzie!

mój Bartoszek też wcześnie zaczał przesypiać noce, jak miał 2 tygodnie, spał od dziesiątej wieczorem do piątej, szóstej rano :) także życzę wam takich nocek wyspanych :) wiadomo, że czasem trzeba było wstać, bo coś boli, czy zły sen, ale śpi bardzo ładnie do tej pory

Mój synek też pod koniec ciąży nieźle kopał, choć na ból się nie skarżyłam, po urodzeniu dał nam na początku w kość ale to najpierw przez mój niedobór pokarmu (ja go zgodnie z zaleceniami pediatry nie dokarmiałam) a potem przez kolki, ale jak to minęło, to praktycznie do teraz synuś aniołek, czasem jak każde dziecko ma fazy, ale naprawde grzeszyłabym, gdybym narzekała. Ja pracowałam prawie do dnia porodu, więc jeśli chodzi o pierwsze pół roku, to by się zgadzało :-) ale tak źle też nie było, tylko przez kilka nocy o 4 rano urządzał nam płacz i mąż go nosił na rękach, bo cyc nie pomagał, a tak to ataki kolki były głównie po południu przed kolacją.
Ech, pierwsza przespana noc w styczniu - Pawełek urodził się w maju, no ale to uroki karmienia cycem, koło 3-4 sie długo domagał.
Teraz też już czuję wieczorkiem kopniaki, jak na dziewczynę, to sporo ma siły :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja od dwoch dni bardzi slabo czuje moja malenka. Wczesniej to mi caly brzuch latal a wieczorami to juz w ogole osiagala apogeum mozliwosci a od dwoch dni to tylko mnie kilka razy zalaskocze w ciagu dnia a wieczorem cisza. Wy tez tak macie czy mam sie czym martwic ??

Ostatnia edycja:
polis jeśli w ciągu dnia wyczujesz 10 ruchów to jest ok. czasem dzieci na tym etapie ciązy tak sie ułozą, że nie czuć tak intensywnie ruchów, maja jeszcze dośc dużo miejsca i sie krecą wokół własnej osi wiec może kopie do środka? Jak sie niepokoisz to zjedz coś slodkiego połóż sie na lewym boczku i poczekaj ze 20min i wówczas powinna troszke poszaleć :) ja myśle, że pewno wszystko dobrze bo moja Ala też na poczatku była ruchliwa a później to już tak sie rozleniwila, że mało ją czuc było bo chyba tylko jadła i spała...

reklama
Dziewczyny ja od dwoch dni bardzi slabo czuje moja malenka. Wczesniej to mi caly brzuch latal a wieczorami to juz w ogole osiagala apogeum mozliwosci a od dwoch dni to tylko mnie kilka razy zalaskocze w ciagu dnia a wieczorem cisza. Wy tez tak macie czy mam sie czym martwic ??

ja też tak miałam ostatnio taki zastój, akurat tak się złożyło, że wieczorem się na coś zdenerwowałam i tego wieczora wtedy nie czułam ruchów i następnego dnia też... Czułam takie coś delikatne jakby w oddali i było mi bardzo smutno z tego powodu, bo to słabe było. Myślałam, że coś się stało, ale mąż mnie pocieszał.
Jednak bobas po prostu jak mówi maran-atha się przekręcił i zaczął kopać do środka. Teraz czuję to idealnie, aż chyba ZA, bo po pęcherzu to równo dostaję :-D

Do góry