reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy dziecka

Paulina.zen

Fanka BB :)
Hej dziewczyny ,

W którym tygodniu / miesiącu zaczęliście odczuwać ruchy dziecka ?
Była czy jest to Wasza pierwsza czy już kolejna ciaza?
Podzielcie się swoim doświadczeniem :)

reklama
Hej dziewczyny ,

W którym tygodniu / miesiącu zaczęliście odczuwać ruchy dziecka ?
Była czy jest to Wasza pierwsza czy już kolejna ciaza?
Podzielcie się swoim doświadczeniem :)
Moja pierwsza ciąża, pierwsze ruchy gdzie wiedziałam że to na pewno to poczułam w 20 tygodniu :)
Teraz 26 tydzień i czasem są słabe, gdzie dziecko przez kilka godzin nie daje o sobie znać a czasem mocniejsze, ale zdecydowanie jedno z najpiękniejszych uczuć :)

Moja pierwsza ciąża, pierwsze ruchy gdzie wiedziałam że to na pewno to poczułam w 20 tygodniu :)
Teraz 26 tydzień i czasem są słabe, gdzie dziecko przez kilka godzin nie daje o sobie znać a czasem mocniejsze, ale zdecydowanie jedno z najpiękniejszych uczuć :)

Ja już z niecierpliwością czekam wlanie na te kopniaki. Zastanawiałam się czy w 14 tc możliwe jest żeby cokolwiek czuć 🤷🏻‍♂️🤦‍♀️😂

Ale to racja to najcudowniejsze uczucie . Mój stary mówi tylko do mnie a jak będzie koc to ja Ci już tak tego zazdroszczę ze sam mógłbym być w ciąży 🤣

Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu ciąży ale tylko wtedy jak leżałam. Od 18 tygodnia to już normalnie czułam nawet w ciągu dnia jak chodziłam i były to już takie ruchy gdzie jak leżałam to w miejscu kopniaka było widać i czuć pod ręką :) . Ciąża pierwsza.

3 ciaza juz w 15 tyg...takie ledwo co..ok 17 juz czulam...a na tyle byly mocne by poczuc pod reka ok 19-20tydz:) ale to wsio zalezy od ulozenia dzidzi i łożyska

Moja pierwsza ciąża, pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, 6 listopada, tylko że wtedy nie byłam pewna, że to są ruchy dziecka 🙂 Dziś 26 tc, i czuję wyraźnie aczkolwiek bywają dni, że ruchy są delikatne i ledwo wyczuwalne, na szczęście nie ma zbyt wiele takich dni 😉

reklama
Do góry