reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidziusia

a mnie tak strasznie bola zebra i nie moge siedziec w normalnej pozycji, bo jezeli sie tylko odwaze to mnie Malenstwo zaczyna okopywac...

Ostatnio gdy bylam u poloznej, powiedziala mi, ze:
Jezeli nie czuje ruchow dziecka, mam napic sie czegos BAAAAARDZO zimnego, wrecz lodowatego, po czym polozyc sie na lewym boku i czekac 15 min. Jezeli w tym czasie nic sie nie zmieni- dzwonic do lekarza.

reklama
a ja mam takie pytanie ...czy wy moze czujecie malenstwo tak na serio non stop? bo ja to tak roznie czasami nie do konca sa to ruchy ale widze jak on sie tam rusza bo tak mi brzuchfaluje a czasami nic a czasami to jak dyskoteka a innym razem nie czuje ale zebra mi tez wlasnie pekaja zwlaszcza po lewej stronie! potem nagle taaaki kopniak ze az mi laptop na kolanach podskoczy! ale jedno wiem na pewno ze ja go chyba 24h/24 to nie czuje i chyba popadam w paranoje bo wizyte u poloznej mam dopiero w nastepny piatek - powinnam sie martwic?

Dziecko musi tez czasami spac, nie pomyslalas o tym ;) ja gdy duzo chodze albo jestem zmeczona to nie czuje za bardzo malego. Ale wystarczy go pogniesc troszke i sie odzywa :) nie masz powodu do niepokoju :)

dzieki :) wiem ze musi spac ale jakos tak nie spokojna bylam nie wiem nawet czemu...hmm..moze te hormony mi tak daja popalic i popadam w paranoje:szok::-)

wlasnie to zauwazylam ze moj sie wlasnie wtedy najintensywniej buja a jak to robi to wiem ze jest tam mu dobrze i jest wszystko oki ale ten bol zeber to przewyzsza wszystko:/

A mi ciągle taka kulka wystaje nad pępkiem i się zastanawiam czy to główka może być? :) jak ją głaszcze, to się chowa i za chwilę wraca.
a młody spadł na dół 2 dni temu i smyra mnie na samym dole, że ruchów nie widać, ale strasznie łaskocze i czasem ugniata pęcherz :D postanowił dać odpocząć innym organom i żebrom mamusi :p no i mamusia znów zobaczyła u siebie talię :D

A moje szczescie to chyba straszny pieszczoch bedzie. Rano jak leze klade obie dlonie na brzuchu, a on mi sie tam pleckami wypina, tak ze moge go pod paszkami posmyrac ;) juz bym go chciala miec przy sobie....

reklama
Do tego opisu chyba nie potrzeba:) teraz właśnie mi takie psikusy odstawiają- a to szybkie (z komórki) zrobione dowody:):-D:-D

12122010032.jpg12122010029.jpg

obie się solidarnie na mamę wypięły:)

Do góry