reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

reklama
u mnie to takie jezdzenie bo calym brzuszku, kopniaki oczywiscie silne dosyc :)) no i to smyranie ponizej :))
Pawel juz czuje wyraznie ruchy, tak sie wyczulil ze nawet te srednio silne czuje :)

Hej, ja też już czuję wyraźne kopniaki od jakiś 3tygodni, wcześniej słabsze ruchy. Na razie i tak nie są takie mocne,żeby się brzuch ruszał i rozciągał na wszystkie strony jak to będzie potem. Czkawek też na razie nie wyczuwam, Natlka miała dość często ale trochę czasu upłynęlo zanim się zorientowałam co to za dziwne ruchy.
Idę bo się drugie obudziło i się rusza ;)

Ja czuje moje malenstwo gdzies od tygodnia tak wyraznie, ze juz wiem, ze to to, a wczesniej zdarzalo mi sie jakies "bulgotanie" w brzuchu, ponoc to tez juz bylo to, wiec w sumie date pierwszych ruchow moge sobie wpisac na ok 5.09. czyli 20tc.

aph witamy na styczniowkach :D
moje dziecie dzisiaj bardzo kopliwe, chyba stres ktrorego jako takiego nie odczuwam ono jednak wylapuje, i brzuszek jakis twardszy. Wystarczy chwilka siedzenia badz tez stania badz lezenia badz innej stalej pozycji przez 20 min i juz mi sie obrywa... wizelam nospe mam nadzieje ze brzuszek sie troche rozluzni

Czesc Aniay. Dobrze ze wspomnialas o nospie, powiedz mi masz jakies potwierdzenie, ze nie jest ona szkodliwa?? Ja slyszalam tyle sprzecznych opini na ten temat, ze juz sama nie wiem co o tym myslec. :(.
Przepraszam, ze pisze o tym w tym watku, ale wykorzystuje sytuacje, ze ktos temat poruszyl.

aph
w poprzedniej ciazy spotkalam sie z podejsciem lekarza ze no-spa nie zaszkodzi a moze duzo pomoc, dziewczyny braly po 10 duzych tabletek dziennie
ja mam przepisana ze szpitala i przez moja gin... powinnam brac trzy razy dziennie ale czuje sie na tyle dobrze ze biore tylko jak cos jest nie tak... i teraz na zas przed podroza.
Generalnie poza watpliwymi artykulami w sieci nie spotkalam sie zeby ktorys lekarz stwierdzil ze nospa szkodliwa, wrecz mowia ze jakby cos sie dzialo to wziac na wszslki wypadek, i nosic zawsze przy sobie.
Pomogla mi na ten twardy brzuszek, i dziecie tez od razu spoojniejsze, na noc, od rana i po poludniu wezme kolejne zeby nic sie w podrozy nie wydazylo :p

Czy wy tez nie spicie dobrze w nocy? :p bo ja wlasnie mam taki problem :( moj synek w dzien spi a w nocy daje czadu :) znacie moze jakas dobra pozycje by moc se pospac troche ;D

reklama
aph - nospę poleciła mi moja gin gdyby coś bolało (na szczęście nie musiałam jej jeszcze brać) ale wiem, że jest to bardzo łagodny środek rozkurczowy (ale jestem mądra ho ho ho :))
karola - o spaniu to Ty mi nie wspominaj :) lewy bok, - bolą żebra, prawy bok niewygodnie, na wznak nie wolno!! ja to się chyba już nie wyśpię :)

Do góry