reklama
moja julka ostatnio mnie zadziwiła- bawiąc się z nia włożyłam jej ulubioną grzechotke do pudełka- pokazałam jej pudełko - i wiecie co ona zrobiła- wsadziła rączke do pudełka (dość glębokiego) i sama sobie grzechotke wyjeła... i tak kilka razy po kolei- wydaje się to dość banalne...ale nie dla takiego maluszka
ćwiczenie to zaleciła mi moja szwagierka- rehabilitantka niemowlaków
ćwiczenie to zaleciła mi moja szwagierka- rehabilitantka niemowlaków
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Niby takie banalne pomysly, a jednak w jakis sposob wyksztalcaja u naszych dzieci zmysly.
Sara jak lezy na przewijaku wyciaga mi z opakowania chusteczki :-) Musze sprobowac z tym pudelkiem.
A powiedzcie mi, czy Wasze maluchy przewracaja sie tylko w jedna strone? Bo moja mala narazie przewraca sie tylko w prawo.
Sara jak lezy na przewijaku wyciaga mi z opakowania chusteczki :-) Musze sprobowac z tym pudelkiem.
A powiedzcie mi, czy Wasze maluchy przewracaja sie tylko w jedna strone? Bo moja mala narazie przewraca sie tylko w prawo.
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
moja przewraca sie w kazda strone, zwlaszcza jak chodze po pokoju to nie spuszcza ze mnie z oka:-) ale lubi spac tylko na prawym boczku..;-)
K@si@
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Gdzieś juz kiedys pisałam, że kupiłam Kindze garnuszek na klocuszek i ona bardzo czesto wyciąga klocki ze środka zwłaszcza że wtedy włącza sie muzyczka. W necie można znaleźć bardzo dużo zabaw stymulujących niemowlaki. Nam ostatnio na basenie puszczali bańki mydlane:-)
Kinga dość długo przewracała się wjedna stronę, więc jak ja kładłam na plecach to nie pozwalałam jej sie obrócić tak jak chciala tylko pokazywałam zabawki z drugiej strony tak aż w końcu załapała że w druga też można sie obrócić. I robi to teraz w obie strony.
Kiedys wypowiadal sie prof. Zawitkowski na temat poruszania sie dzieciaczków. Zeby nie przejmować się że dziecko zaczyna jakoś dziwnie raczkować czy pełzać, tzn. bokiem albo jedna reka lub nogą, bo jak ono sobie uzmysłowi że taki ruch pozwala mu dostac sie do zabawki - to dokładnie taki ruch powtórzy - nawet jeżeli nam wydaje sie dziwny. Więc myślę, że jak nasze bobasy zaczęły sie obracać na przykład w lewo to dlatego na początku robia to tylko w lewo. Wystarczy im więc pokazać że czasami można coś zrobić inaczej.
Kinga dość długo przewracała się wjedna stronę, więc jak ja kładłam na plecach to nie pozwalałam jej sie obrócić tak jak chciala tylko pokazywałam zabawki z drugiej strony tak aż w końcu załapała że w druga też można sie obrócić. I robi to teraz w obie strony.
Kiedys wypowiadal sie prof. Zawitkowski na temat poruszania sie dzieciaczków. Zeby nie przejmować się że dziecko zaczyna jakoś dziwnie raczkować czy pełzać, tzn. bokiem albo jedna reka lub nogą, bo jak ono sobie uzmysłowi że taki ruch pozwala mu dostac sie do zabawki - to dokładnie taki ruch powtórzy - nawet jeżeli nam wydaje sie dziwny. Więc myślę, że jak nasze bobasy zaczęły sie obracać na przykład w lewo to dlatego na początku robia to tylko w lewo. Wystarczy im więc pokazać że czasami można coś zrobić inaczej.
reklama
Podziel się: