reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mada, Sara tez do mnie przybiega jak cos przeskrobie i przeprasza: "Psieprasiam mamusiu, będę juś gziećna" :-p
Albo sama siada do kata i wtedy wiem, ze na pewno cos narobila ;-)

A jak tam w ogole z mowa Ami?

reklama
słodkie dziewczyny:-):-):-) Alka raczej nie ma za co przepraszać, ale i tak często mówi psieplasiam, bo to w stół wejdzie, to w ścianę... i też przeprasza:-p ona o wszystko pyta czy może, np. stoi goła przed brodzikiem i pyta czy może wejść:-D

Bedytko, masz kochanskie dziecko :tak: i jakie ulozone :tak::-)
Sara tez czasami pyta np. czy moze zabrac ulotke albo czy moze usiasc - ale to jak w sklepie gdzies jestesmy, tak to nie pyta tylko robi swoje :-p

Sandra- z mowa Ami nadal kiepsko, byłam już u laryngologa(pisałam na samopoczuciu) aparat mowy ma w porzadku, słuch też...jeszcze idziemy do laryngologa do centrum pediatrii bo wole miec wiecej opini (choc wydaje mi sie że ta jest trafna);teraz mamy akcje poszukiwawcza dobrego logopedy- trudna akcja:dry:
może i panikuje ale wolałabym aby zaczeła mówić zanim pójdziedo przedszkola i widzieć ze jej "niemowa" to lenistwo a nie jakaś poważna wada, wiec nie bede za rada pediatry czkac az skończy 4 lata bo później mozebyc za późno:no:

Mada, mnie sie wydaje, ze z Ami wszystko gra, tylko troche jest przyblokowana i jak pusci to buzia sie jej nie bedzie zamykac :tak:;-) ale rzeczywiscie lepiej skonsultowac to u lekarza, zeby miec pewnosc, ze jest wszystko w porzadku :tak:
Do lata Ami na pewno sie rozgada :tak:

mada o logopedę zapytaj w przedszkolu albo poradni pedagogicznej:tak: moim zdaniem to ona ma czas jeszcze, ale masz rację, lepiej dmuchać na zimne:tak:

Bedyta- w Naszym "olbrzymim" sosnowcu aż dwie poradnie:baffled: ale jedna z nich wydaje sie byc ok. i nawet u nich na stronie pisze ze czekanie aż dziecko zacznie łaskawie mówic to głupota i nalezy dziecku pomóc jak sie tylko może.jutro do nich dzwonie:tak:
a jutro szwagier załatwia mi przez swojego lekarza "dobrego" laryngologa:tak:

I jak tam Mada, poumawiane wszystkie wizyty? :tak:

A ja sie musze pochwalic, ze Sara sama uklada w ciagu kilku minut puzzle 30 elementowe :tak: :-) Wiem, ze np. Alutka ta sztuke opanowala juz jakis czas temu :-) (mala zdolniacha)ale Sara dotychczas ukladala puzzle 15 elem. :-)

reklama
Do góry