reklama
Mały słodziak Kiedy moja zacznie tak gadać:-sorry:
No... a kiedy mój? Mój tylko "nie" i "nie" ;-)
U nas butla się nie sprawdziła Ala od 6 miesiąca korzysta z kubka, ale na leżąco pić nie chce.mada- moja julka jeszcze nie radzi sobie z niekapkiem na leżąco- owszem, ale żeby na siedząco chciała sobie sama potrzymać... nic z tego dlatego u nas w dalszym ciągu butla w obrocie, ewentualnie soczki (leony) ze słomką.
AgaMonika- u nas też nigdy butli nie było, Ami nie tolerowała smoczka...
Piotruś- grzeczny chłopczyk, brawo:-)
Leika, AgaMonika- u nas tylko mama i nie ale widze ze nie tylko u nas uffffffff...ach no i dzwięki jakie wydaje, krowa, pies, baranek i kot sa non stop w uzyciu
Piotruś- grzeczny chłopczyk, brawo:-)
Leika, AgaMonika- u nas tylko mama i nie ale widze ze nie tylko u nas uffffffff...ach no i dzwięki jakie wydaje, krowa, pies, baranek i kot sa non stop w uzyciu
Natek zna bardzo wiele słów, potrafi powiedzieć "dzidzia" czy "kotek", liczy do trzech na paluszkach i.t.d. ale po prostu nie chce tych słów używać na codzień. Także jestem pewna, że jak pewnego dnia się rozgada, to całymi zdaniami i nas wszystkich zaskoczy, że on już tak ładnie mówi ;-)
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
zdolniacha z Piotrusia, oby nauka nie poszla w las;-)
nasza tez uwielbia soki leon, ale wyrzuca slomke i pije przez dziurke, o dziwo nie oblewa sie, pije tez sama juz ze zwyklego kubka
nasza tez uwielbia soki leon, ale wyrzuca slomke i pije przez dziurke, o dziwo nie oblewa sie, pije tez sama juz ze zwyklego kubka
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ollesia, no no, alez z Piotrusia grzeczny chlopczyk Ciekawe tylko czy spelni obietnice i proszek zostawi na miejscu ;-):-)
Mada, u nas przy zasypianiu tez musi byc wszystko wylaczone - przy tv Sara zasypia 5 razy dluzej
Ewus, u nas Leony rzadza Szczegolnie ten z mango :-)
Jezeli chodzi o picie to Sara pije z butelki, ze szklanki albo przez slomke. Niekapka ma, ale niespecjalnie go lubi, wiec czasami tylko go uzywamy. Ale pic z niego potrafi
No i u nas w dalszym ciagu brak zdan zlozonych, a slownictwo nadal ubogie Kilka slowek, odglosy zwierzatek i to wszystko.
A chrzesniaczka przyjaciolki mojej siostry, ktora jest tylko o 6 tyg. starsza gada juz praweie wszystko. Np. ostatnio przezyly szok jak poszly z nia do sklepu osiedlowego w Katowicach i mowia do siebie:" Do dupy ten sklep, nawet oleju tu nie ma". Sa przy kasie i kasjerka zaczela sie zachwycac mala Jagoda i pyta jej jak sie jej podoba i czy przyjdzie znowu, a mala na to: "Dupy, nie ma oleju"
Mada, u nas przy zasypianiu tez musi byc wszystko wylaczone - przy tv Sara zasypia 5 razy dluzej
Ewus, u nas Leony rzadza Szczegolnie ten z mango :-)
Jezeli chodzi o picie to Sara pije z butelki, ze szklanki albo przez slomke. Niekapka ma, ale niespecjalnie go lubi, wiec czasami tylko go uzywamy. Ale pic z niego potrafi
No i u nas w dalszym ciagu brak zdan zlozonych, a slownictwo nadal ubogie Kilka slowek, odglosy zwierzatek i to wszystko.
A chrzesniaczka przyjaciolki mojej siostry, ktora jest tylko o 6 tyg. starsza gada juz praweie wszystko. Np. ostatnio przezyly szok jak poszly z nia do sklepu osiedlowego w Katowicach i mowia do siebie:" Do dupy ten sklep, nawet oleju tu nie ma". Sa przy kasie i kasjerka zaczela sie zachwycac mala Jagoda i pyta jej jak sie jej podoba i czy przyjdzie znowu, a mala na to: "Dupy, nie ma oleju"
Dobre przy takiej "papużce" to już trzeba się pilnowaćostatnio przezyly szok jak poszly z nia do sklepu osiedlowego w Katowicach i mowia do siebie:" Do dupy ten sklep, nawet oleju tu nie ma". Sa przy kasie i kasjerka zaczela sie zachwycac mala Jagoda i pyta jej jak sie jej podoba i czy przyjdzie znowu, a mala na to: "Dupy, nie ma oleju"
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dokladnie, musimy juz uwazac na to co mowimy przy dzieciach, bo nawet jak teraz niewiele mowia, to nagle moga "wybuchnac" ;-);-)przy takiej "papużce" to już trzeba się pilnować
Podziel się: