reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

I jeszcze zapomniałam zapytać. Czy są jeszcze dzieciaki, które śpią 2 x dziennie? Bo Szymek tak ma, szczególnie jak wstanie koło 7:00 to wtedy robi się śpiący koło 10. Druga drzemka koło 14-15. Czasem jak pośpi do 8-9 to wytrzyma do 12 i wtedy tylko raz śpi. Ale w sumie wygodnie mi z tymi dwoma drzemkami - dwa razy mam chwilkę dla siebie:) A jak Wasze dzieci?

reklama
Silva - u nas też ciągle 2 drzemki, nawet dokładnie o takich samych porach jak u Was :tak:Trwają zwykle do godzinki każda, rzadko 1,5h.

Ediś usypiał ok. 10:00, ale ze wzgl. na żłobek przesuwamy tę porę i teraz jest ok.11:30-12:00, ale różnie bywa. Druga koło 17:00. Pierwsza zwykle trwa 2h [1,5-3h] a druga 1-1,5h, czasem 2h.

Moje dziecię też ma dwie drzemki o podobnych porach do Waszych maluchów.Pierwsza jest w zależności o której wstanie rano zazwyczaj koło 9 a drugi raz idzie spać po zupce miedzy 12-14 pada.Myślałam ,że to tylko moja glizda taki śpioch a tu proszę:) Choć nie ma reguły do spania bo dzisiaj była jedna drzemka za to długaśna od 9-12 i pózniej już spać nie chciała.Padła całkiem niedawno po kąpieli.

Ironia
to z Benia weteran jeden!!Kurcze taki malec i już nie chce w dzień spać...??

reklama
Do góry