reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Aestima haha, fantastycznie!!! A Marysia wczoraj jezdzila smyczkiem po strunach :-D Musialam troche pocwiczyc, ona sie wtedy starsznie smieje jak gram. Potem dalam jej male skrzypeczki zeby pobrzdakala paluszkami na strunach. A ona pokazywala ciagle na futeral i jeczala "eeee", "eeee". Nie wiedzialam o co jej chodzi ale jak otworzylam futeral to pokazala na smyczek! Dalam jej do raczki, trzymalam skrzypce a ona "grala" smyczkiem po strunach haha:) Cudne to bylo:)

reklama
to moja się przyłączy do Miesia i razem będą piszczeć na flecie a Marysia będzie 'brzdękać' na skrzypcach:-D oj cudne te nasze dzieciaczki:-D
Emilka zrobiła przedwczoraj swoje dwa pierwsze kroczki (taki spontan, bo chodzić sama nie chodzi, tylko za rączkę, chwiejnie):-)

benio przeszedł sam cały pokoj... :-D:-D:-D a do tej pory zrobil sam tylko 2 kroki !! :szok::szok:

no i rozerwal torebke z fixem do kurczaka i sprobował :eek:

Aestima, Trasia - gartuluję małych talentów muzycznych!
Martadelka - brawo dla Emilki!
Ironia - no to teraz będziesz musiała mieć oczy dookoła głowy:))

Szymek nauczył się już biegać w bucikach więc spacerki mają nowy wymiar. A ja nadal przeżywam, że wraca cały brudny do domu...

Hej, pomimo fatalnego samopoczucia ( oby nie jelitówka! :no:) wpadam aby pochwalić się - Miesio wczoraj nauczył się tulić misia i jest to najsłodszy widok na świecie!!!! Normalnie rozpływamy się jak to robi:tak::happy:
Ale buzi misiowi już nie chce dać:-D

Julia tuli lalę i misia już od miesiąca i buzi też im daje. Ona chętnie daja buziaki wszystkim domownikom.
dalej sama nie chodzi ale coraz częściej stoi bez podparcia więc myślę, że niebawem wystartuje :-)

Mieszko z buziakami na bakier:-D Ale dziś zaczął karmić lalę i misia i przytula je tylko jak mówimy, przytul misia, albo tuli tuli. A najlepsze, że dałam mu butlę i łyżeczkę do karmienia jego lali- murzynka i najpierw dał Mietkowi pić z butli a potem przechylił butlę, nalał na niby z niej na łyżeczkę i tą łyżeczką nakarmił lalę:-D:-D:-D A najchętniej karmi nas- ostatnio całą pakę chrupek w ten sposób wsunęłam:-):tak: No i z mówieniem niebardzo ,ale dziś przyszedł do mnie i " mama, mama" wołał. Jak coś spadnie to woła bam- już od dawna, kot to ko( ostatnio wszystkie zwierzęta to ko:-D) no i lampa, to " pam- pa", a bębenek pam- pam :-) Piłka to też bam:) To chyba tyle póki co z gadania. Stoi od dawna, puszcza się od 2 tyg i stoi sam, przy kanapie chodzi ale woli wszędzie na czworaka, ciekawe kiedy ruszy. Jeszcze umie sam jeść obiad, nabierać na łyżeczkę coraz lepiej, czesać włoski, grać na flecie i myć zęby ( sobie i nam).

Aestima Mieszko niezły gadulec :) u nas kot to kici ;) wszystkie psy to auu auuu albo Hajda (imię naszego psa), żąbki Ola też myje :) Czesać się nie lubi i nie pozwala się czesać, ale za to próbuje się sama ubierać, skarpetkę umie ubrać i czapke sobie i innym :) Mówi mama daj, tatatata, baba, ci (to ciocia), dzieci to dziii (myślę że od dzidzi pochodzi), am am jako jedzenie, przykłąda różne rzeczy do ucha i mówi halo ;P mówi cieeeść (to jest cześć :p), nie ,tak, blee, didi - smoczek :p jak mówię nie idź tam odpowiada - gdzieeee?, i oczywiście popisowe Ola daaa (jak się chce dzielić jedzeniem ;) i jakieś tam inne pierdoły :) ale coraz bardziej komuniktatywna :)))

reklama
hahahha, właśnie chodziłam i szukałam jej smoka i mówie "Ola gdzie jest didi? gdzie jest didi?" a ola zaczęła powtarzać "dzie didii, dzie didii" :)))) słoneczko moje słodziutkie :)

Do góry