reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
dziewczyny zadaję tu pytanie choć nie wiem do konca czy to dobre miejsce...
1. jak jestem z Emilka na placu zabaw to wyrywa się na ziemię, czy mogę ją troszkę poprowadzać za paszki? bo rwie się strasznie do dzieci, nie chce usiedzieć w wózku ani u mnie na rączkach. Zaznaczam, że w domu na obecną chwilę jest cały czas na podłodze, raczkuje (zero teściów=brak prowadzenia pod paszki:-), ale to już nieststey się skończy od przyszłego tygodnia:no:)
2. czy smarujecie maluchom rączki (dłonie) przed spacerem? Emilka ogólnie ma ciemną karnację, ale wydaje mi się, że dłonie ma jakby ciutke opalone.

Maja też ma śniadą karnację i dłoni nie smaruję, ale może powinnam?
A w kwestii chodzenia - sporadycznie Mai pomagam chodzić ale staram się nie pod paszki trzymać, tylko dać jej rękę na wysokość jej klatki piersiowej żeby się podtrzymywała, bo u nas jak u trasi o utrzymanie równowagi chodzi, ona nie wisi na mojej ręce

Edi właśnie zaczął sam z siebie bic brawo! :-) Jak się ucieszyłam i zaczęłam mówić "brawo", to się nakręcił i dawał dalej :-D

...rety, gdyby mi ktoś jakiś czas temu powiedział, że ja się z takich rzeczy będę tak niesamowicie cieszyć.... :-p
:-D

reklama
Do góry