reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
Tymcio siedzi już sam pięknie, nauczył się pięknie dawać piątkę i dawać cześć (łapaie za rękę jedną rączką a drugą łapkę kladzie na moją ), machać jeszcze nie chce ale stara się bić brawo, no i zaczyna pełzać ale tylko czasami mu wychodzi...i tak jestem z niego dumna

Ostatnia edycja:
Setana heh, ale mam nadzieje ze tez sie tym nie przejmujesz? Ja zawsze sobie powtarzam, ze inne dzieci rozwijaja sie ruchowo a moje intelektualnie ;-)

Niby nie, bo rzadko tu zaglądam ale czasem jak się naczytam co robią maluchy to zaczynam się zastanawiać. Moja Natka nie pokazuje "oczka" "noska" czy zabawek jak robia to niektóre czerwcowe maluchy więc śmię sądzić, że intetelktualnie też zamykamy listę...

Trasia...nie mow, że Marysia na samym końcu, bo pisałaś że pełza po calym mieszkaniu a Julia ledwo z koca zejdzie sunąc do tyłu albo zegarując a jak ją posadzę to tak siedzi, ewentualnie zmieni pozycję na brzuch :-). Robi papa, kosi kosi, daje cześć, pokazuje nosek ale gada tylko po swojemu. mama i tata nie mówi jeszcze

Setana......każde dziecko w swoim tempie się rozwija.

Nie powiem, bo bije brawo, pełza głównie do tyłu, zegaruje z prędkością światła, jednak nie ma u nas mowy o czworakach czy siedzeniu, wspinaczka też póki co jest jej obca;-) No i gada dużo głownie w swoim języku ale też ma ma, ba ba, ta ta jednak chyba nie jest to takie świadome, no może to mama już trochę jest;-)

No widzisz....moja też do tyłu sunie, dupkę podnosi do góry od jakiegoś czasu i tak się buja w pozycji czworaczej :-) i też zegaruje szybko więc wszystko w normie. A Julia stanęła nagle, tak jak pisalam włożylam ją na chwilę do lóżeczka bo ona łóżeczka nie lubi i śpi tam tylko w dzień a ona wstała :-)

reklama
Mój od kilku dni non stop wstaje!;) Ale nie czworakuje, raczej pełza...w tył:))) Ale mimo, że oczko, nosek pokaże, to jak pytamy gdzie mama, gdzie tata- zero reakcji. ALe jak jest mu źle, to woła " mama, maaaama!"

Do góry