reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Kuba z początku jak się włączy odkurzacz to jest przestraszony i leci zaraz do mnie aby się przytulić, ale później już jest dobrze i z zaciekawieniem patrzy jak odkurzacz zjada brudki :)

Agulka Kuba też lata po pokoju jak go o coś zapytam lub poproszę, aby przyniosł :) cieszę się, że te Nasze bączki tak dużo rozumią i tak dobrze już znają otaczający ich świat :)

reklama

Sam bez trzymania super gratuluję

mój Igor to chodzi tylko za ręce albo przy czymś np taboret odkurzacz itp wszystko co zna jest " go" albo "ata" no a paluszkiem to już dużo umie pokazać "rzeczka. kaczka, piesek, kotek, oko, nos, uszy o uszy to lubi ugryźć:zawstydzona/y:, telewizor, babcia i sporo innych no i jak już jest zmęczony to mówi mama mama i tak w koło, a jeszcze potrafi sam schodzić z łóżka.
I wszystko jest brum pudełko chusteczki samochodziki bierze do rączki i jeździ po podłodze i mówi brum brum
łłłaaałłł, jak duzo igorek mowi!! ja sie lacze w bolu z hruda, bo u nas ciagle tylko atatata, dadada, mama jak placze i chce na rece.

tak, julitk tez sie boi odkurzacza i poplakuje albo go przekrzykuje. choc ostatnio wzielam ja na przetrzymanie i powoli zaczyna sie oswajac:tak:

Ale Igor tyle nie mówi on to umie pokazać zapytany "gdzie jest np rzeczka na spacerze" to pokaże palcem, on duzo rozumie jak mówię włącz autko to leci do pokoju i włącza taki samochodzik który trabi ale mówić nie, no coś Ty mówi tylko mama, tata-czasami a wszystko pozostałe jest "ata" "go"

moj smyk cos sie cofnal ostatnio w rozwoju. przestal mowic i pokazywac wszystko to co juz umial. czyzby szykowal sie do chodzenia? :-)

Witajcie,
Ostatnio jestem zestresowana faktem ze moj Fifi niewiele umie :-( mam wyrzuty sumienia bo pracuje i nie poswiecam mu tyle czasu ile bym chciala, do 16,30 siedzi z nim mmoja tesciowa ale na nia nie mam co liczyc w nauce Filipa do tej pory nauczyla go tylko mowic "miauuu" jak widzi kota i tyle. Ja jak tylko przyjdzie weekend od razu zabieram sie za nauke i do tej pory udalo mi sie nauczyc fifiego: robic papapa, robi slicznie kosi kos łapkami, daje czesc, na jedzenie mowi "am", a jak je to powtarza "mniam mniam", jak czegos nie chce to mowi "ne", umie pokazac oczko, mowi halo do telefonu,
puszcza buziaka raczka, niestety nie mowi ani mama ani tata, tylko wola na nas "ej", jak mowie doniego ze juz nie ma papu to robi taki smieszny gest rekam (wywija je w kazda strone) i chyba tyle co mi sie do tej pory udalo nauczyc, co do chodzenia to swietnie sobie radzi przy meblach, scianach i ect, jak sie zapomni to zrobi maly kroczek a potem na czworaka,
Powiedzcei mi czy to nie jest oby za malo, wydaje mi sie ze niektore dzieciaki duzo wiecej juz potrafia i to mnie troche martwi...
alez sie rozpisalam

reklama
cina, nie masz latwego zadania, ale i tak niezle sbie radzisz z rozwojem synka:tak:
sporo umie. oczywiscie nietkore dzieci potrafia kilka czynnosci weicej, niektore mniej.

moja julitka jest bardzo bystra i wszystko ja interesuje co sie dzieje wokol, ale glagan nie chce mowic i pokazywac, tylko patrzy na mnie tepym wzrokiem, a doskonale wie o co chodzi:-D:baffled:
ona mowe zastepuje dzwiekami i zmienna intonacja. widze, ze nasladuje nasz ton glosu jak cos mowimy np. husiu-husiu itp i na tym samym dzwieku mruczy cos na swoj sposob.

szkoda tylko, ze u ciebie caly tydz jest stracony przez tersciowa:-( coz sie dziwic, jak moja bratowa niemalze w moim wieku, a nic z dzieckiem nie robi, niczego nie uczy, nie martwi sie rozwojem co sie dziecko samo nauczy to ma,a poza tym nic:crazy:

Do góry